x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Şoferii au luat benzinăriile la bani mărunţi

Şoferii au luat benzinăriile la bani mărunţi

11 Ian 2011   •   10:57
Şoferii au luat benzinăriile la bani mărunţi
145998-.jpgProteste peste proteste în benzinării. Sute de şoferi au blocat, în ultima perioadă, staţiile de benzină din mai multe judeţe, alimentând foarte puţin şi plătind numai cu monezi.

Demersul lor i-a înfuriat pe reprezentaţii benzinăriilor. În iaşi, de exemplu, directoarea unei staţii de benzină a închis de tot accesul la pompă, pentru a nu bloca activitatea unităţii. Şi angajaţii unei benzinării din Deva s-au speriat de protestul şoferilor şi au închis pompele.

Constănţenii au plătit cu mărunţiş şi au alimentat de câteva zeci de lei, iar la Târgu Jiu, zeci de oameni au blocat câteva benzinării. Şi în Vrancea zeci de şoferi au protestat faţă de scumpirea carburantului. Oamenii, care spun că nu mai au bani pentru a alimenta, au mers la o staţie peco din Bariera Mărăşeşti şi au blocat pompele. Ei au alimentat cu sume infime, declarând că doar atât îşi mai permit.

În Sibiu, zeci de maşini s-au strâns, vineri, în parcarea unui supermarket, "înarmaţi" cu pungi în care aveau 250 de lei în monede de cinci şi zece bani. Ulterior, şoferii au schimbat locul desfăşurării protestului, unde era postat deja un echipaj de poliţie, şi au ales o benzinărie Petrom. În zece minute, benzinăria ochită a fost ocupată de primele maşini pe care au fost lipite şi foi cu îndemnuri la un nou protest: "Nu alimenta pe 17, 18 şi 19 ianuarie".

Tot vineri, la Cluj aproximativ 30 de şoferi s-au adunat în parcarea de lângă lacul din cartierul Gheorgheni pentru a organiza primul protest serios din Cluj-Napoca. Ţinta aleasă a fost o benzinărie din lanţul MOL, situată pe Calea Turzii, unde au blocat activitatea pentru mai bine de oră.

Cei 30 de şoferi, printre care şi o persoană cu handicap locomotor, şi-au aliniat maşinile la pompe după care au alimentat în valoare de câţiva lei. Cea mai mică tranzacţie înregistrată a fost de 80 de bani. Mai mult decât atât, şoferii au achitat contravaloarea combustibilului cu monede de un ban sau zece bani.

Şi în Capitală au avut loc astfel de proteste. Mai mulţi şoferi din Capitală au anunţat că vor organiza şi astăzi un protest împotriva scumpirii combustibilor. Conducătorii auto se vor întâlni la staţia OMV din apropierea Gării de Nord, la ora 13.00. Organizatorii îi îndeamnă pe participanţi să alimenteze cu cantităţi mici de motorină şi de benzină şi să achite cu bani mărunţi. Informaţia a fost distribuită pe mai multe forumuri şi reţele de socializare.

În prezentarea evenimentului se mai precizează că este "o prefaţă" pentru mişcarea mai amplă din perioada 17-19 ianuarie. Atunci, şoferii sunt îndemnaţi să nu treacă deloc pe la pompe şi să folosească alte mijloace de transport.

×