x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Şoferii români cu maşini neasigurate, spaima şoselelor din Marea Britanie

Şoferii români cu maşini neasigurate, spaima şoselelor din Marea Britanie

26 Sep 2011   •   08:08
Şoferii români cu maşini neasigurate, spaima şoselelor din Marea Britanie

Numarul accidentelor rutiere din Marea Britanie in care sunt implicati soferi din Europa de Est fara asigurare au crescut cu 400% in ultimii zece ani. Potrivit datelor oficiale, citate de Daily Express, polonezii ocupa prima pozitie, fiind urmati de romani si cehi.

Anul trecut au avut loc 6.416 accidente in care au fost implicate autovehicule inmatriculate in noi state membre UE sau in foste republici sovietice, fata de 1.276 in 2001.

Cele mai multe accidente au implicat masini din Polonia - 2.436, cu 575% mai mult decat in 2001 (361 de accidente). Pe locul doi se afla masinile inregistrate in Romania - 610 accidente, cu 703% mai mult decat in 2001, iar pe locul trei cele din Cehia, cu o crestere de 144%, ajungand tot la 610.

Experti citati de cotidian afirma ca extinderea UE se afla in spatele cresterii numarului de masini inmatriculate in strainatate din Marea Britanie si au cerut norme mai dure.

Legera britanica prevede ca oricine poate avea o masina inamtriculata in strainatate, atat timp cat nu sta mai mult de sase luni in tara.

Unii soferi au recunoscut ca au exploatat aceasta prevedere, plecand de doua ori pe an cu masina din Marea Britanie si evitand astfel sa plateasca asigurarea.

Circa 30.000 de cereri de despagubire pe an implica soferi neasigurati, multi dintre ei cu masini inregistrate in strainatate. Costul asigurarilor pentru masini a crescut cu 40% in ultimii ani, ducand la o amplificare a fraudelor. Conform statisticilor, unul din zece soferi din Londra nu are asigurare.

×