x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Soldaţii români, ucişi de terorişti deghizaţi

Soldaţii români, ucişi de terorişti deghizaţi

de Dan Radu    |    09 Mai 2016   •   11:45

Persoanele care au ucis doi mili­tari români şi au rănit un al treilea, în Afganistan, erau deghizate în uniforma forţelor de securitate afgane, a precizat, ieri, Ministerul Apărării. Agresorii au fost ucişi de soldaţii români în urma unui schimb de focuri de 3-4 minute.

Atacul de sâmbătă a survenit în timp ce militarii români îi instruiau pe poliţiştii afgani, la o bază de lângă oraşul Kandahar. În schimbul de focuri, plutonierul Iulian Dumitrescu şi sergentul Adrian Vizireanu şi-au pierdut viaţa. Un al treilea militar, Bogdan Dragomir, a fost rănit, fiind transportat la un spital militar american din Germania. Atacatorii, care purtau uniforme ale forţelor de securitate afgane, au fost ucişi în schimbul de focuri cu soldaţii români. Se bănuieşte că ar fi fost, de fapt, terorişti talibani. În urma atacului, la nivelul Statului Major General au fost stabilite măsuri pentru creşterea gradului de securitate al militarilor români în cadrul misiunilor comune de instruire şi repatrierea cu onoruri militare a militarilor căzuţi la datorie. Ieri-seară, cetăţenii din Bucureşti au fost chemaţi cu lumânări aprinse la Monumentul Eroilor din Parcul Tine­retului din Capitală.

Cei doi soldaţi decedaţi, plutonierul Iulian Dumitrescu şi sergentul Adrian Vizireanu, vor fi avansaţi postmortem la gradul de sublocotenent.

×