x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Solomon, tot în arest

Solomon, tot în arest

de Elly Cîrstea    |    08 Mar 2010   •   00:00
Solomon, tot în arest
Sursa foto: Stefan Birlodeanu/Gazeta Sporturilor

Primarul Craiovei, Antonie Solomon, va rămâne în arest preventiv până pe data de 31 martie inclusiv, după cum au decis ieri magistraţii Curţii de Apel Piteşti.

Astfel, instanţa a decis să respingă recursul declarat de avocaţii lui Solomon, ca urmare a deciziei Tribunalului Argeş, din data de 3 martie, de emitere pe numele edilului a unui mandat de arestare de 29 de zile pentru fapte de corupţie. Antonie Solomon a fost dus la Curtea de Apel în jurul orei 10:00 şi a refuzat să facă vreo declaraţie. Le-a urat în schimb ziaristelor «La mulţi ani!», după care a repetat gestul şi în sala de judecată. A făcut aceeaşi urare preşedintei completului de judecată şi tuturor femeilor aflate în sală.

În faţa instanţei au fost prezenţi aproximativ 60 de poliţişti, jandarmi şi reprezentanţi ISU Argeş, deoarece existau informaţii că mai mulţi susţinători ai lui Antonie Solomon vor să vină de la Craiova la Piteşti, însă în zonă a fost prezent un grup mic de susţinători, care nu a creat probleme.

Audierile au durat aproximativ două ore. Solomon şi-a susţinut nevinovăţia şi le-a spus judecătorilor că atât el, cât şi familia lui trec prin momente umilitoare, încheindu-şi declaraţia cu un citat din Marin Sorescu: "Dintre toţi românii, oltenii sunt cei mai împământeniţi". Cei doi avocaţi care îl reprezintă pe primarul din Craiova au adus mai multe argumente pentru a-i convinge pe judecători să dea o decizie în favoarea clientului lor. Pledoariile lor nu au avut însă succes, magistraţii Curţii de Apel hotărând ca Antonie Solomon să rămână după gratii. Sentinţa este definitivă şi nu mai poate fi atacată cu recurs.


Craiovenii îşi vor primarul acasă


×
Subiecte în articol: observator