x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Sondaj IRSS: Mugur Isărescu, cel mai de incredere român

Sondaj IRSS: Mugur Isărescu, cel mai de incredere român

12 Iul 2011   •   10:59
Sondaj IRSS: Mugur Isărescu, cel mai de incredere român

Mugur Isarescu este politicianul cu cea mai mare incredere in randul romanilor, potrivit unui sondaj realizat de de Institutul Roman de Studii Sociale (IRSS) si transmis AGERPRES.

Potrivit sondajului Mugur Isarescu se bucura de increderea a 41% dintre romani, fiind urmat de PF Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane - cu 40% si de Sorin Oprescu cu 37%. Pe locurile urmatoare, din punct de vedere al increderii electoratului, se claseaza Crin Antonescu - 32%, Victor Ponta - 25%, George Maior - 22%. Premierul Emil Boc, ministrul Apararii, Gabriel Oprea, ministrul Turismului, Elena Udrea si presedintele de onoare al UNPR, Cristian Diaconescu au obtinut, fiecare, increderea a 17% dintre respondenti. La polul opus se afla presedintele PNG, George Becali cu 8% din totalul voturilor si presedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor, care a obtinut 7%.

Aproape 70% dintre respondenti (69%) considera ca in Romania lucrurile merg intr-o directie gresita, 9% considera ca lucrurile merg intr-o directie buna si 20% ''nici buna nici gresita''. Nu si-au exprimat votul sau au spus ca nu stiu 2% dintre cei chestionati.

Un procent de 20% dintre respondenti considera ca Parlamentul poate rezolva problemele cu care se confrunta Romania in prezent. Totodata, un procent de 17% dintre cei intervievati considera ca problemele Romaniei pot fi rezolvate de Uniunea Europeana si tot 17% dintre respondenti considera ca acestea pot fi rezolvate de sindicate.

Potrivit sondajului, un procent de 12% din respondenti considera ca presedintia poate rezolva problemele Romaniei, 9% a votat pentru armata iar 5% pentru investitorii straini si 5% pentru Guvern. 3% dintre respondenti nu si-au exprimat votul sau au spus ca nu stiu, cate un procent de 2% dintre respondenti au votat pentru intelectuali si biserica in timp ce clasa politica a obtinut 1% din voturi.

Sondajul a fost realizat in perioada 27 iunie - 7 iulie 2011, pe un esantion de 890 de interviuri la nivelul populatiei adulte a Romaniei, si are o eroare statistica standard de 2,57%, la un nivel de incredere de 95%.

×