x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Sorin Alexandrescu, arestat din cauza “rezonanţei sociale”. Recurs în dosarul managerului de televiziune

Sorin Alexandrescu, arestat din cauza “rezonanţei sociale”. Recurs în dosarul managerului de televiziune

02 Iun 2013   •   22:28
Sorin Alexandrescu, arestat din cauza “rezonanţei sociale”. Recurs în dosarul managerului de televiziune
Sursa foto: Victor Stroe

Directorul Antena Group, Sorin Alexandrescu, a fost arestat preventiv, vineri, pentru 29 de zile, după ce magistraţii Judecătoriei Sectorului 1 au admis propunerea DNA de arestare, deşi la dosar nu există nici o probă a şantajului. Singura explicaţie a fost că reprezintă un pericol social şi că, fiind vorba de un manager de televiziune, ar trebui arestat, din cauza rezonanţei sociale, spune avocatul lui Sorin Alexandrescu, Gheorghiţă Mateuţ, potrivit antena3.ro.
Decizia de arestare a fost luată în ciuda faptului că avocaţii apărării au demontat rând pe rând interceptările făcute de procurori. “În motivarea cererii de arestare s-a invocat un singur temei, şi anume cel constand în pericolul pentru ordinea publică, care ştiţi că se invocă în mod frecvent în toate cazurile, fără să prezinte fapte concrete care ar putea fi pericolul. (...) S-a invocat rezonanţa socială a faptei”, a declarat avocatul lui Sorin Alexandrescu.
Alexandrescu a fost ridicat de DNA joi dimineaţă din faţa casei, sub pretextul unor simple audieri, fără să fi fost citat în prealabil în dosar. Între timp însă, a fost încadrat ca învinuit în urma unei plângeri făcute de RCS&RDS. Mai mult, SRI şi DNA ar fi ascultat convorbirile lui Sorin Alexandrescu.
“Este ilogică întreaga demonstraţie care justifică cererea de transformare a ordonanţei de reţinere de 24 de ore în mandat de arestare pe 29 de zile”, este de părere jurnalistul Adrian Ursu.
Există semne de întrebare în ceea ce priveşte competenţa DNA în cazul lui Sorin Alexandrescu, mai ales că este vorba despre o negociere între două companii private.
“Şantajul nu este o infracţiune de competenţa de urmărire penală a DNA, decât dacă a avut ca urmare conducerea unui prejudiciu, ori aici şantajul care a fost prezentat judecătorului în vederea arestării, nu a fost prezentat ca o infracţiune care a avut un rezultat, urmarea imediată a acestei infracţiuni fiind, practic, neterminată. Astfel încât nu s-a pus problema vreunui prejudiciu”, a mai declarat avocatul lui Alexandrescu.
Avocatul lui Sorin Alexandrescu a făcut recurs la decizia judecătorilor, iar cel mai probabil acesta se va judeca zilele acestea.

Cum a ajuns referatul în presă înainte de a parveni instanţei
Referatul în cazul Sorin Alexandrescu publicat de Hotnews vineri dimineaţă, înainte ca acest document să ajungă în instanţă, are unele caracteristici-surpriză.
Mai exact, deşi a fost publicat de site-ul Hotnews, documentul apare cu numele R. Crişan. Descoperirea a fost făcută de jurnaliştii de la Ghimpele şi dezvăluită vineri, într-o Ediţie specială, de la Antena 3.
Redactorul-şef de la Ghimpele, Răzvan Zamfir, a făcut o analogie între acest nume, R. Crişan, şi Ramona Crişan ­ procuror DNA.
Purtătorul de cuvânt al DNA şi şefa instituţiei, Laura Codruţa Kovesi, nu au putut fi contactaţi de Antena 3 pentru a-şi exprima un punct de vedere în acest caz.

Ce rol a avut şeful LPF, Mitică Dragomir?

Jurnalistă la site-ul lumeajustitiei.ro, Adina Anghelescu a declarat, în ediţia de sâmbătă seară a emisiunii “Exces de putere”, de la Antena 3, că, în opinia sa, administratorul RCS&RDS a făcut acel denunţ la procurorii DNA pentru a beneficia de clemenţă. “Atunci când faci un denunţ beneficiezi de clemenţă”, a spus Adina Anghelescu, la Antena 3.
Despre o eventuală anchetă a DNA cu privire la contractul încheiat de Dumitru Dragomir cu RCS&RDS, Adina Anghelescu a subliniat că nu poate spune dacă această afacere va fi anchetată, şi asta pentru că încă nu se cunoaşte statutul şefului Ligii Profesioniste de Fotbal în acest dosar. “Nu ştim exact care este statutul lui Mitică Dragomir, care s-a prezentat foarte rapid, pe data de 30, şi a spus că a scris de l-a durut mâna, ceea ce înseamnă că este denunţător, ca apoi să spună că a jurat cu mâna pe Biblie, ceea ce îl face martor”, a precizat jurnalistul lumeajustitiei.ro, la Antena 3.



×
Subiecte în articol: sorin alexandrescu