x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Sorin Apostu, suspendat din funcţia de primar al Clujului

Sorin Apostu, suspendat din funcţia de primar al Clujului

25 Noi 2011   •   10:16
Sorin Apostu, suspendat din funcţia de primar al Clujului

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu, arestat pentru luare de mita, a fost suspendat din functie dupa ce prefectul judetului Cluj, Florin Stamatian, a emis un ordin in acest sens.

"Am emis, vineri, ordinul de suspendare din functia de primar al Clujului a lui Sorin Apostu, dupa ce am primit decizia instantei prin care acesta a fost arestat preventiv. La nivelul municipiului Cluj-Napoca nu s-au produs disfunctionalitati, viceprimarul Radu Moisin preluand atributiile lui Sorin Apostu, ca reprezentant al majoritatii PDL din Consiliul Local", a spus prefectul de Cluj, Florin Stamatian, citat de Mediafax.

"Eu as recomanda o sedinta de indata a consiliului local Cluj-Napoca, ca sa nu fie aceasta alegere lasata pentru sedinta ordinara de marti, care si asa are foarte multe puncte pe ordinea de zi", a afirmat Stamatian.

Prefectul a spus ca nu a decis daca va participa sau nu la sedinta consiliului local Cluj-Napoca in care va fi ales primarul interimar.

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu, si directorul general al Brantner Romania, Calin Stoia, au fost arestati preventiv pentru 29 de zile, in noaptea de 10 spre 11 noiembrie, in baza unor mandate emise pe numele lor de Curtea de Apel Cluj. Apostu a fost arestat pentru luare de mita, iar Stoia pentru dare de mita.

Cei doi au facut recurs la masura arestarii preventive, insa ICCJ le-a respins solicitarile.

×