x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Sorin Ilieşiu către CCR: Respectaţi voinţa cetăţenilor

Sorin Ilieşiu către CCR: Respectaţi voinţa cetăţenilor

20 Aug 2012   •   13:36
Sorin Ilieşiu către CCR: Respectaţi voinţa cetăţenilor

Sorin Iliesiu, membru fondator al Grupului de Dialog Social, a dat publicitatii o scrisoare deschisa adresata Curtii Constitutionale prin care invita judecatorii sa respecte vointa cetatenilor care au votat la referendumul din 29 iulie pentru demiterea presedintelui Traian Basescu.

Catre
Plenul Curtii Constitutionale a Romaniei
D-lui judecator Augustin Zegrean (presedinte)
D-nei judecator Aspazia Cojocaru
D-lui judecator Acsinte Gaspar
D-lui judecator Petre Lazaroiu
D-lui judecator Mircea Stefan Minea
D-nei judecator Iulia Antoanella Motoc
D-lui judecator Ion Predescu
D-lui judecator Puskas Valentin Zoltan
D-lui judecator Tudorel Toader

Stimate Doamne, Stimati Domni,
Va scriu in numele cetatenilor romani care la referendumul din 29 iulie a.c. si-au onorat datoria civica de a vota.

Conform Dictionarului explicativ al limbii romane, cuvantul JUDECATOR are doua intelesuri: “1. Functionar de stat, numit sau ales, care solutioneaza pe calea justitiei procesele prin pronuntarea unei hotarari. 2. Persoana solicitata sa-si spuna parerea intr-o chestiune in vederea stabilirii adevarului'. Conform unui dictionar roman, JUDECATOR inseamna “Magistrat insarcinat sa faca dreptate.'

Stimate Doamne, Stimati Domni,
Zeci de milioane de cetateni romani se uita la domniile voastre ca la o Lumina datatoare de Adevar si Dreptate. Viitorul acestora va depinde de cinstea cu care “veti stabili adevarul' si “veti face dreptate' fata de vointa populara exprimata la referendumul din 29 iulie a.c..

Aveti datoria morala de a respecta vointa majoritatii de 87,52%, respectiv 7.403.836 de cetateni care au votat pentru demiterea presedintelui suspendat Traian Basescu. Daca ar mai fi participat la vot inca vreo 6 milioane de cetateni care ar fi votat cu totii impotriva demiterii presedintelui suspendat, chiar si in aceasta situatie scorul pentru demitere ar fi fost majoritar.

La referendumul din 29 iulie a.c. au participat 46,24% dintre cetatenii cu drept de vot conform unor liste neactualizate, dar in curs de actualizare la cererea domniilor voastre, nefiind atins cvorumul de 50%+1 impus in mod nedrept.

Subliniem ca impunerea pragului de participare nu a respectat recomandarile Comisiei Europene adoptate recent la Venetia in materie de referendum prin care “nu se recomanda un cvorum de participare, intrucat ii asimileaza pe cei care se abtin cu partizanii votului negativ'.

Mai subliniem ca inainte de referendum, presedintele suspendat si partidul acestuia (PD-L) au facut apeluri ilegale si nedemocratice catre electorat de a nu participa la referendum. Un apel identic catre minoritatea maghiara din Romania, de circa 7% din populatie, a fost facut si de dl Viktor Orban, premierul Ungariei, prieten de idei cu presedintele suspendat.

Dupa constatarea numarului real al cetatenilor cu drept de vot, credem ca veti constata ca pragul de 50%+1 a fost de fapt depasit.

Sa nu uitam ca, spre nenorocirea Romaniei, Traian Basescu a derapat grav, in ultimii ani, de la valorile democratiei, exceland in minciuna, duplicitate, diversiune, dezinformare si iresponsabilitate. Mentionam ca dezinformarile facute de Traian Basescu la nivel national si international, legate de o asa-zisa 'lovitura de stat', au avut consecinte extrem de grave din punct de vedere politic, economic si financiar.

Dar nu cumva se poate considera un fel de lovitura de stat ceea a facut presedintele suspendat pentru a reveni in fruntea Romaniei impotriva vointei cetatenilor ei?

Stimate Doamne Judecatoare, Stimati Domni Judecatori,
Prin DEMOCRATIE se intelege “forma de organizare si de conducere a unei societati in care poporul isi exercita (direct sau indirect) puterea'.

Vom trai in democratie?
Bucuresti, 20 august 2012

Sorin Iliesiu
autor al raportului neoficial pentru condamnarea regimului politic comunist ca nelegitim si criminal, autor al apelurilor din 2005 si 2006 pentru condamnarea nationala si internationala a comunismului http://www.revista22.ro/raportbrpentru-condamnarea-regimului-politic-comunist-ca-nelegitim-si-criminal-2567.html http://www.gds.ong.ro/apel.htm http://www.revista22.ro/apel-pentru-condamnarea-internationala-a-criminalitatii-si-nelegitimit-3326.html,
membru intre anii 1990-2012 al Grupului pentru Dialog Social din care am fost exclus pentru ca anul trecut, in iunie, am cerut demisia presedintelui Basescu.

×