x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Sorin Oprescu: "Am început să deranjez"

Sorin Oprescu: "Am început să deranjez"

de Monica Andrei Capatos    |    18 Feb 2010   •   00:00
Sorin Oprescu: "Am început să deranjez"
Sursa foto: Dan Marinescu/JURNALUL NAŢIONAL

O întâlnire cu drumarii, o înregistrare neautorizată, discuţii picante, declaraţii explicative, cam aşa poate fi rezumat un subiect ce a declanşat ieri multe dispute. Este vorba despre întâlnirea de marţi a primarului general, Sorin Oprescu, cu reprezentanţii firmelor care administrează străzile Capitalei.



Scopul, teoretic, era acela de a-i mobiliza pe constructori în a astupa cât mai repede gropile apărute după deszăpezire. Declaraţiile după întâlnire ale edilului au fost generale şi fără prea multe detalii, excepţie făcând un exemplu dat de Oprescu cu privire la firma Eurovia Construct, căreia i s-a ridicat garanţia pentru nerespectarea contractului. Ieri dimineaţă însă a apărut pe o agenţie de ştiri, din apropierea PD-L, o înregistrare neautorizată cu discuţia liberă dintre primar şi constructori la care presa n-a avut acces. Discuţia a fost făcută publică fie de un constructor nemulţumit de solicitările edilului-şef, fie de cineva din Administraţia Străzilor, locul unde a avut loc întâlnirea.

"De asta am nevoie de o săptămână, de 10 zile cu dumneavoastră, să spunem clar că asta e urgenţă, să astupăm gropile în care ăştia îşi rup maşinile. Avem după aia timp să stăm pe parcursul în care se desfăşoară lucrările de reabilitare programate... O să vreau şi eu o listă, că sunt convins că diseară o să mă ia pe telefon şi nimic nu impresionează mai mult decât dacă am în faţă lista cu toate străzile unde se începe lucrarea", le spunea Oprescu celor prezenţi la şedinţă, discuţie apărută în înregistrare. În replică, ieri, primarul general a declarat că a început să deranjeze multă lume, în special pe cei care au contracte cu municipalitatea. "Am început să deranjez. Multora nu le place. N-o să stau în birou, am să ies în stradă. Am să verific fiecare groapă, am să aplic amenzi, am să execut garanţii. Sunt multe contracte istorice. Trebuie să intrăm în normalitate. Unii vor sânge pe pereţi, eu nu vreau să intru în jocuri politice", a spus Oprescu. La şedinţă au participat reprezentanţii firmelor Tehnologica Radion, Eurovia, Delta, Strabag, Euroconstruct Trading, Han Group, Sorocam şi Search Corporation.

"Am să verific fiecare groapă, am să aplic amenzi, am să execut garanţii. Sunt multe contracte istorice. Trebuie să intrăm în normalitate. Unii vor sânge pe pereţi, eu nu vreau să intru în jocuri politice"
Sorin Oprescu - primarul Capitalei

×
Subiecte în articol: observator