x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Sorin Oprescu, externat din spital se întoarce în arest

Sorin Oprescu, externat din spital se întoarce în arest

29 Sep 2015   •   15:54
Sorin Oprescu, externat din spital se întoarce în arest
Sursa foto: Dragos Stoica/Intact Images

Fostul primar general al Capitalei, Sorin Oprescu, va părăsi marţi Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, unde a fost internat pentru mai multe investigaţii.

Potrivit unor surse, Sorin Oprescu va reveni în arest.

Oprescu a fost supus, în cursul zilei de luni, unor investigaţii amănunţite la inimă, respectiv unei coronarografii.

Fostul primar a fost transportat sâmbătă cu o maşină a Poliţiei Capitalei la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti pentru investigaţii medicale.

Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, declara vineri că, în cazul în care recomandările făcute Centrului de Reţinere şi Arestare Preventivă, unde se află Sorin Oprescu, nu sunt luate în considerare, instituţia pe care o conduce se poate adresa ministrului de Interne, Gabriel Oprea.

"Avem în vedere diabetul avansat de care suferă Oprescu, faptul că s-a plâns că a mâncat numai din alimentele care i-au fost aduse la pachet, şi-a expirat cota şi, din păcate, nu prea mai are cu ce se hrăni respectând regimul pentru boala de care suferă", a precizat Victor Ciorbea, la finalul unei conferinţe de presă în care s-au prezentat concluziile raportului unei echipe care a efectuat o investigaţie la centrul de arest unde se află primarul suspendat al Capitalei.

Concluziile raportului recomandă prezentarea de urgenţă a lui Oprescu la o unitate medicală cardiologică dotată cu aparatură de specialitate, care să permită investigarea pacientului conform recomandării medicului de la Spitalul "Sf. Ioan", având în vedere agravarea stării de sănătate şi contextul patologic la momentul efectuării vizitei de către o echipă a Avocatului Poporului. AGERPRES

×
Subiecte în articol: Sorin Oprescu