x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Sorin Oprescu speră că Bucureştiul va avea hipdrom

Sorin Oprescu speră că Bucureştiul va avea hipdrom

de Iulia Barbu    |    16 Noi 2012   •   17:11

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat că în cea de-a doua jumătatea a mandatului său speră să finalizeze lucrările la Hipodromul Bucureştiului. Edilul nu a vrut să dea detalii despre locul în care ar putea fi amenajat, întrucât nu vrea să "dispară" terenurile.

"Avem un proiect, cel al senatorului Cristian Ţopescu. Am încercat să facem hipodromul pe o latură a Lacului Văcăreşti, dar nu am reuşit. Am identificat câteva terenuri care aparţin statului, situate la câţiva kilometri de Capitală, lângă autostrada A2", a explicat Oprescu.

Totodată, primarul general a mai spus că pentru darea în folosinţă a unui asemenea obiectiv este necesară şi o linie de transport în genul trenurilor supraterane cu care cetăţenii să poată ajunge într-o durată scurtă de timp la hipodrom.

La începutul secolului trecut, în Băneasa, pe terenul unde e Aeroportul "Aurel Vlaicu", s-a ridicat un hipodrom. Începând cu 1875, Bucureşti a avut un Jockey Club naţional, al cărui preşedinte a fost Regele Carol I. În 1905, arhitectul I. Berindey a ridicat construcţia Hipodromului Băneasa, căruia i s-au alocat 60 de hectare de teren pentru pistele de galop şi de trap, pentru tribune, restaurante, grajduri, dependinţe, anexe. În 1960, s-a disputat ultimul derby, hipodromul a fost apoi mutat la Ploieşti, fiind desfiinţat odată cu colectivizarea din 1962.

×
Subiecte în articol: Sorin Oprescu