x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Sorin Ovidiu Vîntu, adus la Parchetul General

Sorin Ovidiu Vîntu, adus la Parchetul General

de Mediafax    |    30 Aug 2012   •   09:46
Sorin Ovidiu Vîntu, adus la Parchetul General

Sorin Ovidiu Vintu, incarcerat ca urmare a unei condamnari la un an de detentie pentru santaj, a fost dus, astazi, la Parchetul instantei supreme, pentru a-i fi prezentate materiale de urmarire penala in dosarele FNI si Petromservice.

Purtatorul de cuvant al Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie (PICCJ), Dana Titian, a declarat, pentru Mediafax, ca Sorin Ovidiu Vintu a fost chemat la PICCJ de procurori din ambele dosare.Dupa aproximativ o ora, omul de afaceri a fost dus inapoi in locul de detentie.

Vantu este cercetat in acest dosar alaturi de fosta conducere a companiei, pentru devalizarea Petromservice, prejudiciul produs prin falimentare controlata fiind de peste 83 de milioane de euro.

Sorin Ovidiu Vintu a dat la 23 iulie o declaratie si in dosarul privind prabusirea Fondului National de Investitii, la solicitarea procurorilor care ancheteaza acest caz.

Procurori ai Sectiei de urmarire penala si criminalistica din Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie i-au adus atunci la cunostinta lui Vintu faptul ca s-a dispus extinderea cercetarilor si inceperea urmaririi penale fata de el sub aspectul savarsirii infractiunii de spalare a banilor.

Surse judiciare au declarat, pentru Mediafax, ca procurorii care ancheteaza cazul FNI au decis sa ii puna la dispozitie lui Vintu un laptop sigilat, pe care sa il poata folosi doar pentru a studia materialul de urmarire penala din acest dosar, care are 50 de volume de urmarire penala.

In dosarul FNI, procurori ai Sectiei de urmarire penala si criminalistica din PICCJ i-au adus la cunostinta lui Vintu, in 19 iulie, faptul ca s-a dispus extinderea cercetarilor si inceperea urmaririi penale fata de el sub aspectul savarsirii infractiunii de spalare a banilor.

Din probele administrate de procurori s-a stabilit ca, in perioada 1999-2000, Vintu a realizat mai multe rascumparari de unitati de fond FNI si a utilizat aceste sume la achizitionarea unor bunuri imobile, altele decat cele retinute in starea de fapt din rezolutia de incepere a urmaririi penale.

Procurorul general Codruta Kovesi a declarat, in 24 august, ca dosarul Fondului Roman de Investitii (FNI), in care Sorin Ovidiu Vintu este acuzat de spalare de bani, va fi finalizat foarte curand, precizand ca, in acest caz, exista 400 de metri liniari de bibliorafturi cu arhive si documente.

×