x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Sorin Roşca Stănescu: Preşedintele ANI, Horia Georgescu, a încălcat legea, s-a antepronunţat

Sorin Roşca Stănescu: Preşedintele ANI, Horia Georgescu, a încălcat legea, s-a antepronunţat

17 Mar 2013   •   13:36
Sorin Roşca Stănescu: Preşedintele ANI, Horia Georgescu, a încălcat legea, s-a antepronunţat

Senatorul Sorin Roşca Stănescu a transmis un comunicat prin care atrage atenţia asupta faptului că, în această dimineaţă, în cadrul unei emisiuni la Realitatea TV, preşedintele Agenţiei Naţionale de Integritate a încălcat legea, antepronunţându-se.

"Duminică dimineaţa, la Realitatea TV, răspunzând unei întrebări care i-a fost adresată de doamna Lavinia Şandru, domnul Horia Georgescu, preşedintele ANI, a încălcat legea. Concret, acesta s-a referit la persoana mea, afirmând că sunt investigat de instituţia pe care o conduce. Dacă aşa stau lucrurile, atunci îl somez să prezinte dovada comunicării acestui fapt către subsemnatul. Dacă faptul că aş fi investigat de ANI nu mi-a fost comunicat in scris, ci doar la televizor, de către însuşi şeful ANI, aceasta reprezintă atât o încălcare a legii, cât şi un act de antepronuntare", susţine Sorin Roşca Stănescu.

Senatorul precizează că singura informaţie care i-a fost comunicată oficial de către ANI este că "în ceea ce mă priveşte, a fost declanşat un dosar de evaluare, fără a se specifica în ce constă evaluarea sau care sunt indiciile aflate la dispozitia ANI care au determinat această măsură".

"De altfel, eu însumi am făcut public acest fapt, chiar din momentul în care am primit comunicarea. Lipseşte, însă, un document prin care să fi fost înştiinţat că ANI a declanşat o altă fază, cea de investigare", mai spune Sorin Roşca Stănescu.



 

×
Subiecte în articol: sorin rosca stanescu Horia Georgescu ani