x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Sorin Roşca Stănescu, eliberat din penitenciar

Sorin Roşca Stănescu, eliberat din penitenciar

25 Iun 2015   •   16:01
Sorin Roşca Stănescu, eliberat din penitenciar
Sursa foto: Dragos Stoica/Intact Images

Magistraţii de la Tribunalul Ilfov au decis joi eliberarea condiţionată din închisoare a fostului senator liberal Sorin Roşca Stănescu, condamnat la doi ani şi patru luni în dosarul Rompetrol.

Magistraţii de la Tribunalul Ilfov au respins o contestaţie a DIICOT şi a menţinut decizia de eliberare dată pe 15 mai de Judecătoria Sectorului 4.

Decizia este definitivă.

Din pedeapsa de doi ani şi patru luni închisoare, Sorin Roşca Stănescu a executat opt luni de detenţie.

În octombrie 2014, Curtea de Apel Bucureşti l-a condamnat definitiv pe Sorin Roşca Stănescu la doi ani şi patru luni închisoare în dosarul Rompetrol, pentru săvârşirea infracţiunilor de utilizare de informaţii privilegiate şi constituire a unui grup infracţional organizat.

În acelaşi dosar, fostul ministru Sorin Pantiş a fost condamnat la doi ani şi opt luni închisoare, în timp ce procesul penal a fost închis pe numele lui Dinu Patriciu, ca urmare a decesului acestuia.

La 8 septembrie 2006, Dinu Patriciu a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT pentru săvârşirea a şapte infracţiuni: delapidare, spălare de bani, asociere la săvârşirea de infracţiuni, manipularea pieţei prin tranzacţii sau ordine de tranzacţionare, dezvăluire de informaţii privilegiate, spălare de bani şi iniţiere sau constituire a unui grup infracţional organizat.

Patriciu era acuzat că, în calitate de reprezentant al grupului Rompetrol, a organizat şi coordonat operaţiunile de tranzacţionare a acţiunilor emise de SC Rompetrol Rafinare SA (cu simbol RRC), prin intermediul unor conturi aparţinând unor persoane fizice sau juridice controlate de grupul de firme Rompetrol, în scopul influenţării şi menţinerii unui nivel artificial al preţului de deschidere şi tranzacţionare.

×
Subiecte în articol: sorin rosca stanescu