x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Sorina Pintea le-a mulţumit celor care, donând sânge, fac diferenţa între viaţă şi moarte

Sorina Pintea le-a mulţumit celor care, donând sânge, fac diferenţa între viaţă şi moarte

14 Iun 2019   •   12:28
Sorina Pintea le-a mulţumit celor care, donând sânge, fac diferenţa între viaţă şi moarte

Ministrul sănătăţii, Sorina Pintea, le-a mulţumit vineri, la Luxemburg, cu ocazia Zilei Mondiale a Donatorului de Sânge, tuturor persoanelor care ''donând fac diferenţa între viaţă şi moarte''.

''Aş vrea să marchez un moment acum: astăzi este Ziua Mondială a Donatorului de Sânge şi vreau să le mulţumesc public celor care, donând, fac diferenţa între viaţă şi moarte'', a declarat Pintea, înaintea celei de-a doua zile a reuniunii Consiliului Ocuparea forţei de muncă, Afaceri sociale, Sănătate şi Protecţia consumatorilor (EPSCO), de la Luxemburg.

''Este o mare onoare şi responsabilitate să prezidez întâlnirea de astăzi. Vom aborda teme importante, referitoare la garantarea accesului la sistemul de sănătate performantă pentru toţi cetăţenii europeni. O temă importantă pe ordinea de zi astăzi este adoptarea concluziilor Consiliului privitoare la rezistenţa antimicrobiană. După cum ştiţi, acesta a fost un subiect al preşedinţiei române a Consiliului UE'', a spus ministrul sănătăţii.

Un alt subiect de pe agenda reuniunii este facilitarea investiţiilor în sistemele de sănătate.

Reuniunea Consiliului EPSCO (secţiunea sănătate) de la Luxemburg este ultima prezidată de Sorina Pintea în mandatul preşedinţiei române a Consiliului UE, care expiră la 30 iunie. Preşedinţia Consiliului UE va fi asigurată în a doua jumătate a anului de Finlanda. AGERPRES

×
Subiecte în articol: sorina pintea