x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Soseaua blestemata / Blocaje noi pe Valea Oltului

Soseaua blestemata / Blocaje noi pe Valea Oltului

de Octavian Herta    |    Alexandra Chivu    |    20 Mar 2006   •   00:00
Soseaua blestemata / Blocaje noi pe Valea Oltului

Traficul rutier pe Valea Oltului va mai fi temporar inchis cel putin inca doua zile, pana la stabilizarea versantului.
Circulatia a fost intrerupta de sambata, cand peste 1.500 de metri cubi de stanci s-au prabusit pe sosea, la km 244, intre Raul Vadului, judetul Valcea si Boita, judetul Sibiu.

Dupa 12 ore de blocaj, circulatia a fost reluata, insa, la cateva ore, un alt bloc de piatra s-a dislocat din versant si a paralizat traficul. Specialistii sibieni spun ca fenomenul a fost accentuat de variatiile de temperatura, fisurile din stanca fiind foarte adanci.

RUTE OCOLITOARE. Prezent la fata locului, ministrul Transporturilor, Gheorghe Dobre a considerat ca este nevoie de interventia alpinistilor, care sa traga blocurile de piatra cu cabluri. La Boita sunt prezenti si jandarmii care supravegheaza cetatenii care trebuie sa traverseze zona pe jos. Soferii se pot deplasa pe rutele ocolitoare DN 67 - Rm Valcea - Horezu-Targu Jiu; DN 1 - Sibiu-Brasov sau DN 7 - Simeria-Orastie-Sebes-Sibiu. In decembrie 2005, la Caineni s-au prabusit peste 3.000 de tone de stanci. Defileul a fost inchis trei saptamani, timp in care presedintele Basescu a facut numeroase vizite pe santier.

×
Subiecte în articol: observator