x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Şosele blocate din cauza ninsorilor abundente. Vezi situaţia drumurilor

Şosele blocate din cauza ninsorilor abundente. Vezi situaţia drumurilor

20 Dec 2009   •   00:00
Şosele blocate din cauza ninsorilor abundente. Vezi situaţia drumurilor

Zăpadă din abundenţă pe drumuri şi pe calea ferată. În această dimineaţă, trei şosele naţionale sunt blocate din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile. Este vorba despre DN 2C Buzău - Pogoanele, DN 22 Râmnicu Sărat - Brăila, în judeţul Buzău şi DN 24D Galaţi - Cuca, în judeţul Galaţi.

În această dimineaţă nu se circula pe mai multe drumuri din Moldova. Situaţia nu este bună nici pe calea ferată. CFR a scos din circulaţie mai multe trenuri de călători. Zeci de turişti au rămas blocaţi, mai bine de două ore, pe drumul dintre Sibiu şi Păltiniş. Coada de maşini s-a întins pe o porţiune de câţiva kilometri. În localitatea Răşinari, poliţiştii au organizat filtre şi le-au interzis şoferilor să mai urce spre Păltiniş.

Probleme au fost şi în Sibiu, acolo unde acoperişul unui bloc a fost luat de vijelie şi aruncat peste trei maşini. Din fericire, nu s-au înregistrat victime. În Mehedinţi, autorităţile au luat mai multe măsuri pentru a preveni blocajele în trafic. La Târgu Jiu, echipajele de deszăpezire au lucrat toată noaptea, însă nu au reuşit să facă faţă ninsorii.

Conform informaţiilor furnizate de Centrul Infotrafic al Poliţiei Române, în această dimineaţă, trei şosele naţionale sunt blocate din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile. Este vorba despre DN 2C Buzău - Pogoanele, DN 22 Râmnicu Sărat - Brăila, în judeţul Buzău şi DN 24D Galaţi - Cuca, în judeţul Galaţi.

În ceea ce priveşte drumurile judeţene, în judeţul Galaţi sunt blocate 13 drumuri, în Buzău - 25, şase în Brăila şi câte un drum în judeţele Caraş Severin, Sibiu şi Vrancea.

Pentru evitarea situaţiilor nedorite, conducătorii auto sunt sfătuiţi ca, înainte de a pleca în călătorie, să se intereseze despre traseul ales, precum şi despre condiţiile meteo-rutiere prognozate pentru zona tranzitată, să adapteze viteza la condiţiile de drum, să păstreze în mers o distanţă suficientă pentru a putea opri in condiţii de siguranţă şi să nu acţioneze brusc mecanismele de direcţie şi de frânare ale autovehiculului.


×
Subiecte în articol: observator