x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Soţia victimei accidentului provocat de maşina Ambasadei române în Singapore va cere 51.000 de euro

Soţia victimei accidentului provocat de maşina Ambasadei române în Singapore va cere 51.000 de euro

29 Ian 2010   •   00:00

Soţia bărbatului mort în accidentul rutier produs în decembrie 2009 de un autoturism al Ambasadei României în Singapore solicită plata unor daune în valoare de cel puţin 51.000 de euro, relatează publicaţia The Temasek Review, în ediţia electronică. Poliţia a stabilit că la volanul maşinii de afla însărcinatul cu afaceri al ambasadei, Silviu Ionescu.

Văduva victimei, Yenny Young, a apelat la serviciile unui avocat faimos în Singapore pentru a solicita compensaţii din partea Guvernului României.

Avocatul Subhas Anandan a declarat pentru tabloidul chinez Lianhe Wanbao că nu a primit încă raportul anchetei de la procurorul general. "Dacă Guvernul României nu îi ridică imunitatea (diplomatică ­ n.r.), nu se mai poate face nimic. Indiferent ce se va întâmpla, eu voi studia legislaţia internaţională pentru a decide ce voi face mai departe", a declarat el.

La solicitarea Jurnalului Naţional, Ministerul român al Afacerilor Externe (MAE) a comunicat că Silviu Ionescu a intrat în concediu medical după rechemarea de la postul din Singapore.

Potrivit informaţiilor furnizate de Biroul de comunicare al MAE, statutul lui Ionescu nu se schimbă până la finalizarea anchetei Parchetului, diplomatul fiind, în continuare, angajat al ministerului. "MAE urmăreşte, în continuare, evoluţia procedurilor judiciare pe acest caz şi nu are competenţa de a stabili culpe. În România, instituţia care se ocupă de această chestiune este Parchetul General", se mai arată în comunicat.


După cinci săptămâni de anchetă, poliţia a concluzionat că, în momentul producerii accidentului, la volanul maşinii se afla diplomatul român. Iniţial, Silviu Ionescu declarase că autoturismul a fost furat, iar autorităţile singaporeze i-au permis, trei zile mai târziu, să vină în România pentru a urma tratamentul pentru diabet.
La 15 decembrie, o maşină aparţinând Ambasadei române, un Audi A6 de culoare neagră, a lovit trei pietoni, către ora locală 03:10 (14 decembrie, 21:10, ora României), la Bukit Panjang. Una dintre victime, Tong Kok Wai, în vârstă de 30 de ani, a suferit un traumatism cranian şi a murit în ziua de Crăciun, iar ceilalţi doi pietoni au fost răniţi.
Ministerul român al Afacerilor Externe a solicitat la 5 ianuarie Parchetului de pe lângă înalta Curte de Casaţie şi Justiţie să investigheze accidentul şi a decis de asemenea rechemarea de la post a lui Silviu Ionescu, însărcinat cu afaceri a.i. în Singapore, pentru a sprijini derularea anchetei de către organele judiciare.
Mediafax

×
Subiecte în articol: observator