x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Sotul unei victime, suspect

Sotul unei victime, suspect

10 Dec 2004   •   00:00

O multime de oameni indurerati au participat ieri la inmormantarea uneia dintre farmacistele ucise la Brasov, Manuela Cistean. Rudele, prietenii apropiati, dar si sotul acesteia, Daniel Cistean, au petrecut-o pe ultimul drum la Biserica din Centrul Civic al Brasovului.

LIBIU MATEESCU

LACRIMI SI DURERE. Rudele si prietenii Manuelei Cistean au condus-o ieri pe ultimul drum
Alaturi de membrii familiei au fost prezenti si angajatii firmei de transporturi Auto Transport ABSweden, unii in salopeta, firma la care este se pare actionar Daniel Cistean. Inmormantarea a avut loc dupa slujba obisnuita de la biserica, la Cimitirul Municipal, inclusiv in prezenta presei.

INVESTIGATII. Nenumarate coroane de flori au fost depuse la catafalc, precum si la mormantul farmacistei ucise, oamenii intrebandu-se in permanenta daca exista vreun indiciu cu privire la criminal. Contrar afirmatiilor sotului Manuelei, cum ca nu ar fi avut nici un dusman si nici o datorie catre camatari, criminalistii investigheaza toate pistele create in urma ultimelor dezvaluiri despre modalitatea atroce in care s-a produs crima. Se investigheaza inclusiv ipoteza conform careia Daniel Cistean nu ar fi strain de motivele acestei crime, surse confidentiale confirmand ca sotul farmacistei ucise ar fi imprumutat peste 100.000 de dolari de la mafia camatarilor, conectata la lumea interlopa brasoveana, si ca in ziua fatala ar fi existat un termen scadent in care ar fi trebuit returnata o parte din suma imprumutata. Mai mult, se pare ca sotia sa detinea o polita de asigurari pe viata, la Nederlanden, de circa 100.000 de dolari.

PISTE. Cele 25 de minute de absenta a sotului de la farmacia sotiei sale ar fi fost justificate, spun surse din Politie, printr-un telefon dat de Daniel Cistean unui prieten, patron al farmaciei de pe Strada Matei Basarab, prin care l-ar fi informat ca se gaseste in fata farmaciei sale, aspect neconfirmat de prietenul respectiv, care l-ar fi anuntat ca se afla la un notar. Acesta ar fi alibiul prezentat de Daniel Cistean. El are permis de pistol cu gaze si, pe de alta parte, corespunde ca inaltime cu indiciile despre statura posibilului criminal. Chestorul Mircea Bucur nu a confirmat oficial aceste ipoteze, insa nici nu le-a exclus: "Nu putem ignora nici una din ipotezele de lucru avansate de criminalisti, iar in momentul de fata avem cercul de suspecti complet, care corespunde fiecarei piste de investigatie. Nu pot confirma ipoteza avansata. Tot ce pot declara este ca suntem in posesia tuturor ipotezelor posibile, iar undeva pe parcursul investigatiilor sau la finalizarea lor il vom identifica pe criminal". De altminteri, sotul Manuelei nu a parut foarte indurerat in seara crimei, discutand pe larg cu jurnalistii, punandu-le la dispozitie poze si informatii, cautand sa atraga interesul si simpatia acestora. In Brasov au mai existat crime generate de mafia camatarilor, cum ar fi cazul Gaboreanu, nerezolvat pana in prezent, cazul Valeriu Maris, asasinul lui Ene, zis "Bata", determinat de o datorie de 50.000 de dolari pe care o avea Maris la Ene etc. Cert este ca criminalistii au acum piste clare de investigatie, pe care vor merge pana la capat.

×
Subiecte în articol: observator