x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator SOV, de la tribunal la spital

SOV, de la tribunal la spital

06 Dec 2010   •   12:45
SOV, de la tribunal la spital
Sursa foto: Christian Silva /Jurnalul National

Omului de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu i s-a făcut rău, astăzi, la Tribunalul Bucureşti, unde trebuia să fie audiat în procesul în care este judecat pentru favorizarea lui Nicolae Popa. Vîntu a primit încuviinţarea instanţei să plece la spital, dar cu condiţia ca la următorul termen să aducă acte medicale.

Avocatul lui Sorin Ovidiu Vîntu, Viorel Roş, a susţinut, în deschiderea dezbaterilor din procesul în care este judecat pentru favorizarea lui Nicolare Popa, că omului de afaceri îi este "foarte rău", că "umblă cu sticluţa de nitroglicerină după el" şi că starea sa precară de sănătate nu îi permite prezenţa la acest termen al procesului.

Viorel Roş a precizat că el a fost cel care a insistat ca Vîntu să intre în sala de judecată pentru a-şi arăta disponibilitatea faţă de proces, în condiţiile în care încă de la începutul zilei omul de afaceri a susţinut că îi este rău.

Judecătorul Camelia Bogdan a admis ca Sorin Ovidiu Vîntu să fie lăsat să plece la spital - în condiţiile în care la termenul de luni se dorea audierea omului de afaceri -, dar doar cu condiţia ca la un termen următor acesta să facă dovada cu acte medicale a situaţiei sale după controlul de luni.

Astfel, Vîntu a părăsit Tribunalul Bucureşti pentru a merge la un spital, pentru investigaţii, anunţă Mediafax.



Sorin Ovidiu Vîntu a fost arestat preventiv în noaptea de 9 spre 10 septembrie şi este acuzat că a favorizat fuga din ţară a fostului director Gelsor, Nicolae Popa. După o săptămână petrecută după gratii, Curtea de Apel Bucureşti a admis recursul, depus de apărătorii acestuia. Vînu a fost, astfel, eliberat din arestul Poliţiei Capitalei, pe 16 septembrie.

×