x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Spaga suedeza - Viorel Lis a venit la PNA

Spaga suedeza - Viorel Lis a venit la PNA

24 Mar 2005   •   00:00

Fostul primar al Capitalei Viorel Lis a facut ieri prima vizita la Parchetul Anticoruptie, pentru a da lamuriri in dosarul spagii de 600.000 de dolari, pe care suedezul Peter Fallenius sustine ca ar fi dat-o unor inalti functionari din Romania.

Prima intalnire cu procurorii a durat aproximativ o jumatate de ora, pentru ca fostul primar nu venise insotit de un avocat, asa ca audierile propriu-zise vor fi demarate la inceputul saptamanii viitoare. Lis a refuzat sa raspunda si la intrebarile ziaristilor, spunand ca vrea sa faca doar o singura declaratie. "Totul este o minciuna gogonata. Nu am nici o legatura cu aceasta afacere, a datoriilor statului roman catre Suedia", a declarat fostul primar.

ANCHETA. Conducerea PD Buzau cere PNA sa investigheze daca autoritatile locale din Buzau au beneficiat de anumite avantaje de la compania suedeza ABB, care a castigat licitatia de furnizare de echipamente si conducte preizolate privind reabilitarea sistemului termoficare din municipiul Buzau. "Planeaza suspiciuni ca s-au derulat contracte si altfel decat cele normale. Trebuie sa eliminam aceste suspiciuni si autoritatile abilitate trebuie sa investigheze modalitatile in care s-au derulat contractele cu firmele din grupul ABB", a declarat pentru Mediafax liderul PD Buzau, Cezar Preda.

×
Subiecte în articol: observator