x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Spalatul trotoarelor, din nou la vot

Spalatul trotoarelor, din nou la vot

26 Aug 2004   •   00:00

Consilierii generali vor dezbate astazi mai multe proiecte de hotarari, majoritatea vizand modificari ale unor decizii adoptate la ultimele sedinte, dat fiind faptul ca acestea sunt in prezent suspendate si atacate in instanta.

MONICA ANDREI

Hotararile care au fost repuse pe masa de discutii a consilierilor de catre primarul general, Traian Basescu, sunt cele care s-au jucat cu nervii bucurestenilor in ultima perioada. Mai precis este vorba despre decizia referitoare la reglementarea circulatiei in Capitala pe timp de vara a masinilor de tonaj greu si cea pentru "imbunatatirea climatului de viata in Capitala", anume spalatul trotuarelor din fata locuintelor si a sediilor agentilor economici.

APROAPE LA FEL. Cele doua proiecte nu vor suferi insa modificari majore fata de cele initiale, concentrandu-se in esenta pe orarul de timp stabilit de municipalitate pentru aplicarea lor si pe anumite restrictii de acces.

Conform noilor reglementari, spalarea trotuarelor s-ar putea face intre orele 7:00 si 10:00 si nu intre 7:00 si 12:00, cum este stabilit in prima hotarare, iar accesul masinilor care transporta paine si lapte va fi permis totusi in oras, desi era interzis.

Intervalul orar in cazul acestei hotarari va fi si el modificat, respectiv intre orele 20:00 si 7:00, fata de 21:00-7:00. Daca vor fi aprobate in noua prezentare, hotararile vor intra in vigoare din 10 septembrie.

LITIGIU. Chiar daca hotararile sunt in litigiu, Primaria Capitalei le-a aplicat fara rezerve, sanctionand cu amenzi de sute de milioane de lei agentii economici si persoanele fizice care le-au incalcat.
×
Subiecte în articol: observator