x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Spania: Spitalele din Castellon, pline cu români nevaccinați

Spania: Spitalele din Castellon, pline cu români nevaccinați

08 Noi 2021   •   08:44
Spania: Spitalele din Castellon, pline cu români nevaccinați
Sursa foto: MTI

Medicii din provincia spaniolă Castellon sunt îngrijorați de numărul tot mai mare de români nevaccinaţi care ajung la spital. Autorităţile au apelat la asociaţiile româneşti, preoţi şi asistenţi sociali pentru a-i convinge pe români să se imunizeze. În plus, persoanele care nu cotizează la sistemul de asigurări sociale vor primi un card de sănătate valabil 6 luni.

Viorica Rusen este singura româncă din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică din Castellon care lucrează chiar în Departamentul de Epidemiologie. Aşa că autorităţile sanitare spaniole au apelat la ea pentru a traduce pliantele în limba română şi pentru a se implica în strategia de vaccinare, relatează Știrile TVR, citate de www.stiridiaspora.ro

"Am încercat noi să găsim persoane care să cunoască mai mulți români și care să transmită mesajul prin intermediul bisericii, prin asociațiile de români, prin serviciile sociale", a declarat Viorica Rusen.

Îngrijorarea a apărut în luna septembrie când datele Direcţiei de Sănătate Publică arătau că 70 la sută dintre persoanele internate în spitalele din Castellon cu Covid erau români, iar 80 la sută dintre aceştia erau nevaccinaţi.

În capitala provinciei Castellon trăiesc 16 mii de români, aproape 10 la sută din populaţia oraşului, iar incidenţa cazurilor de Covid este de 3 ori peste media naţională.

Presa locală din Castellon a titrat pe prima pagină despre reticenţa românilor de a se vaccina pe care i-au învinovăţit chiar şi pentru noile focare apărute în şcoli. Mulţi spanioli au catalogat articolele drept rasiste, iar asociaţiile româneşti au sărit în apărarea românilor.

×
Subiecte în articol: români nevaccinați