x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Spărgător de case de amanet si schimb valutar urmărit internaţional, prins la Călăraşi

Spărgător de case de amanet si schimb valutar urmărit internaţional, prins la Călăraşi

28 Aug 2012   •   09:05
Spărgător de case de amanet si schimb valutar urmărit internaţional, prins la Călăraşi

Fiul interlopului din Calarasi Vlad Costel, zis "Taganu", un tanar de 19 ani, urmarit international dupa ce a fost condamnat definitiv la sase ani de inchisoare pentru multiple furturi din case de amanet si case de schimb valutar a fost prins de politisti.

Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean Calarasi, inspector Ramona Tudor, politistii au pus in aplicare mandatul european de arestare emis in luna martie 2012 de Judecatoria Curtea de Arges pe numele lui Vlad Nelutu de 19 ani, din municipiul Calarasi, condamnat definitiv la sase ani de inchisoare pentru furt calificat.

"In perioada iulie-septembrie 2009, fiind minor, Vlad Nelutu, impreuna cu alte 12 persoane, intre care mai multi membri ai familiei sale, au savarsit multiple infractiuni de furt calificat in judetele Calarasi, Arges, Tulcea, Giurgiu si Vrancea, sustragand bani din casele de schimb valutar si de amanet", a declarat inspector Ramona Tudor.

Tanarul a fost dus in Centrul de Retinere si Arest Preventiv din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Calarasi, urmand sa fie inchis la Slobozia, judetul Ialomita.

Tatal tanarului, Vlad Costel, zis "Taganu", liderul unei grupari specializate in traficul de persoane si de minori, este in prezent condamnat definitiv la inchisoare, aflandu-se in penitenciar.

In februarie 2010, 12 persoane din Arges, Tulcea, Braila, Ialomita, Calarasi si Giurgiu, acuzate ca participau la spargeri de bancomate si case de amanet, provocand un prejudiciu estimat la peste 700.000 de lei, au fost trimise in judecata.

Intre cei 12 inculpati trimisi in judecata s-au numarat Costel Vlad si fiul acestuia, Nelutu.

×