x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Sperietura - Captivi in lift

Sperietura - Captivi in lift

26 Noi 2004   •   00:00

Joi noapte, 26 de angajati ai unor firme din cadrul Complexului Comercial Unirea din Capitala au trecut prin clipe de cosmar, dupa ce au ramas blocati, timp de aproape doua ore, intr-un lift de marfa. Sperietura cea mai mare s-a produs in momentul in care ascensorul a cazut in gol peste un metru.

EDUARD PASCU

ALARMA. Brigada de Pompieri ai Capitalei a fost alertata in jurul orei 23:00, de catre un angajat al complexului, in legatura cu faptul ca el si alte 25 de persoane au ramas blocati in liftul de marfa al magazinului. Unitatea de descarcerare a Brigazii de Pompieri "Dealul Spirii" a primit imediat alarma, iar, in mai putin de 10 minute, pompierii se aflau la fata locului. Ei au descoperit ca liftul era blocat intre parter si subsol, la 1,10 metri sub nivelul 0. Cu ajutorul echipamentelor de descarcerare, pompierii au reusit sa deschida usile liftului si sa-i scoata din ascensor pe cei 26, dupa ce acestia au petrecut mai mult de un ceas intr-un spatiu de patru metri patrati. Majoritatea erau barbati, angajati ai magazinului, cativa agenti de paza si patru fete.

SPERIETURA. Potrivit medicului din echipajul de la ambulanta venit la fata locului, nici unul dintre angajati nu a fost ranit. Din cauza intunericului din lift, cat si a caderii libere, cele cateva reprezentante ale sexului feminin au facut atacuri de panica. "Fetele erau speriate. Tremurau si plangeau. Au fost duse la salvare unde medicul le-a dat un calmant dupa care le-a trimis acasa", spune unul dintre pompierii salvatori. concluzie. "Prima data cand am auzit apelul am crezut ca este vorba de ceva mai grav. Am crezut ca liftul s-a strivit de sol si ca este posibil sa avem morti sau raniti", mai spune pompierul. "Actiunea noastra a durat 10 minute", a incheiat pompierul. Din primele cercetari se pare ca motivul caderii in gol a liftului foarte vechi a fost ca in ascensor s-au urcat mai multe persoane decat permitea sarcina.

×
Subiecte în articol: observator