x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Spintecatoarea isi povesteste crima

Spintecatoarea isi povesteste crima

de Miruna Pasa Petru    |    Violeta Fotache    |    08 Dec 2005   •   00:00
Spintecatoarea isi povesteste crima

Autorul celei mai oribile crime din Bucurestiul ultimului deceniu este o femeie, Cristina Nicoleta Piciorus, concubina lui Cristian Radu. Ea s-a predat marti noapte, dupa cum v-a informat Jurnalul National in numarul de ieri. A recunoscut ca l-a omorat, eviscerat si castrat pe amantul ei din gelozie.

Autorul celei mai oribile crime din Bucurestiul ultimului deceniu este o femeie, Cristina Nicoleta Piciorus. A fost chiar concubina lui Cristian Radu. Ea s-a predat marti noapte, dupa cum v-a informat ieri Jurnalul National. A recunoscut ca l-a omorat, eviscerat si castrat pe amantul ei din gelozie.

Crima din Drumul Taberei a pus pe jar politistii si procurorii criminalisti ai Capitalei. Chiar de Ziua Nationala a Romaniei, intr-un apartament din Valea Florilor a fost gasit cadavrul mutilat al lui Cristian Radu, in varsta de 46 de ani. Anchetatorii au constatat din primele clipe ca barbatul a fost omorat, castrat si eviscerat. Capul i-a fost zdrobit, cu o haltera, penisul i-a fost sectionat si a fost gasit "sub cap", pieptul si abdomenul i-au fost despicate, iar organele interne i-au fost scoase si lasate alaturi. In total, medicii legisti au numarat 40 de lovituri de cutit, din doua taieturi sangele tasnind ca dintr-o arteziana.

MAI INTAI, HOMOSEXUALUL. Foarte putini dintre investigatori se asteptau sa identifice criminalul in persoana unei femei. Pana marti, anchetatorii aveau in vizor ca suspect de crima si un barbat, banuit de relatii homosexuale cu victima. Analizele facute de medicii legisti au scos la iveala insa ca substanta gasita in zona dorsala a victimei nu era insa sperma, ci... lubrifiant. Pista a fost abandonata.

SI FEMEIA. Cristina Nicoleta a fost cautata mai intai pentru a fi audiata. Ca "fosta" prietena si pentru ca fusese vazuta pe strada in compania lui Cristian Radu, cu cateva ore inainte de decesul acestuia. Cand a devenit clar faptul ca ea se ascunde, anchetatorii au dat-o in urmarire generala. Toate datele obtinute din ancheta duceau, incredibil, catre ea: Cristina Nicoleta Piciorus. Prostituata si fosta puscariasa, condamnata pentru furt la trei ani si jumatate de inchisoare, vazuta in Bucuresti, desi are interdictie de a intra in Capitala. Geloasa, pentru ca amantul - fost client - se pregatea s-o alunge, "pentru Oana, una mai tanara". Politistii au scotocit dupa femeia-monstru in peste 10 locatii. Pana la urma, ea s-a predat. In plus, a recunoscut "din prima": "Da, eu l-am omorat!".

MOBILUL. Principal mobil al crimei: gelozia. Dar a contat si tratamentul pe care amantul i l-a aplicat femeii. Inchisa in casa, fara a avea voie sa se apropie macar de geam, obiect sexual pentru cinci dintre prietenii victimei, supusa perversiunilor sexuale. "A acceptat lucruri mult sub demnitatea ei de femeie. Cand s-a pus problema s-o paraseasca, gata, s-a hotarat. L-a omorat cu premeditare. Mai intai a incercat sa-l otraveasca", ne-au declarat surse apropiate anchetei. Femeia a fost arestata pentru 29 de de zile. Acuzatia: omor cu premeditare si deosebit de grav. Potrivit comisarului-sef Dan Antonescu, ea risca inchisoarea de la 15 la 25 de ani sau "MSV", adica munca silnica pe viata.

PREGATIREA
"Stiam ca are niste Diazepam in sufragerie si i-am pus noua pastile intr-o cana. Mi-am pus si mie ceai, dar el cand a gustat nu i-a placut. Am adus si niste masline ca sa nu observe gustul. (…) Hotararea mea de a-l omori era luata deja. (…) Nu mai doream sa fiu un obiect sexual pentru el" - Cristina Piciorus, din declaratia data ieri in fata anchetatorilor

CRIMA
"Primul lucru pe care l-am facut... a fost sa-l lovesc cu gantera in cap, iar apoi cu cutitul in ochi, in ambii ochi. Cu cutitul l-am lovit apoi in zona gatului, dar nu imi aduc aminte daca a tasnit sange. Stiu cu siguranta ca atunci cand l-am despicat era deja mort. (...) Am bagat mana in burta lui si am inceput sa tai organele si sa le scot afara"

RAZBUNAREA
"Dorinta de a ma razbuna a fost foarte mare si de aceea l-am despicat. Nu am vrut sa-i scot inima, pentru ca el cat timp traise fusese un om lipsit complet de inima fata de mine si am vrut sa i-o las. Cand l-am taiat pe burta mi-a venit ideea sa-i tai si penisul. Lucru pe care l-am facut si i l-am aruncat. Nu i l-am pus in mod deliberat sub cap"

SURPRINS
Fratele Cristinei, Marian Dobrescu, locuieste in Capitala si este seful Serviciului Informatica din cadrul Primariei Sectorului 4. L-am contactat telefonic pe Marian Dobrescu, pentru a afla ce parere are despre fapta surorii sale. Barbatul, care nu stia de faptul ca sora sa s-a predat si a recunoscut crima s-a blocat pur si simplu la aflarea vestii. "M-ati facut praf. Nu pot sa cred, nu ma gandeam, este imposibil", ne-a spus, consternat, fratele asasinei. (Radu Crivat)

LA IML
Pentru ca nu are cine sa-l inmormanteze, cadavrul lui Radu Cristian sta de cateva zile la Institutul de Medicina Legala, singura sa ruda in viata fiind un frate, Radu Dorel, care locuieste in Statele Unite ale Americii. Ingrijorati ca victima nu va fi ingropata crestineste, vecinii lui Cristi au vrut sa stranga bani pentru inmormantare, dar au abandonat ideea atunci cand au aflat ca va veni un cumnat de-al fratelui sau care se va ocupa de inmormantare. (Radu Crivat)

CRIMINALA DE FAMILIE BUNA
Cristina Piciorus provine dintr-o familie de oameni cu educatie. Tatal ei, Valentin Dobrescu, a fost profesor in Alexandria, in timp ce mama sa a fost educatoare la o gradinita din acelasi oras. Dupa ce au iesit la pensie, parintii asasinei din Drumul Taberei s-au retras in comuna Piatra, aflata la 30 de kilometri de municipiul Alexandria, judetul Teleorman, intr-o casa care a apartinut unei bunici a Cristinei, din partea mamei. Cristina a copilarit in Alexandria si se pare ca a urmat cursurile unei Facultati de Litere lucrand un timp pentru un ziar local. Vizitat marti seara la casa din Piatra (foto) de reporterii Jurnalului National, chiar inainte ca fiica sa sa se predea, Valentin Dobrescu nu a vrut sa comenteze situatia in care se afla fiica sa, dar a spus ca se roaga la Dumnezeu sa-i dea sanatate pentru ca "are doi nepotei pe care trebuie sa-i creasca". (Radu Crivat)

"Dragoste cu de-a sila nu se poate"

REGRETE TARDIVE. Lacrimile criminalei Cristina Piciorus, din Teleorman, nu-i mai pot schimba cu nimic viata

Cristina Piciorus are acum 33 de ani si ar putea sa-si petreaca restul vietii in puscarie. Candva era o femeie casatorita, cu doi copii si lucra in presa, in Alexandria. Dupa divort, viata a dus-o insa pe cai urate. A venit in Bucuresti, unde a inceput sa se prostitueze pentru "o femeie Nety". Asa l-a cunoscut si pe Cristi, clientul de care s-a indragostit si cu care visa sa-si reintemeieze o familie. Dupa cinci ani a ajuns insa sa-l omoare cu o cruzime rar intalnita. Acum, dupa ce si-a recunoscut crima, pare linistita. Sta cu capul sus, te priveste in ochi si raspunde cu o voce liniara. Stie exact ce se va intampla cu ea de acum incolo. "M-am gandit sa ma omor la inceput. Dar ar fi fost prea usor. Am considerat ca inchisoarea este cea mai grea pedeapsa", declara femeia.

MOTIVUL. Cristina Piciorus vrea totusi sa-i fie auzita povestea. S-a simtit umilita si injosita degeaba: "El voia o relatie de concubinaj in care totul se rezuma doar la sex. Nu se gandea la partea sentimentala. Credea ca totul i se cuvine. Il iubeam, iar el imi iubea doar trupul. Ii era rusine cu mine, pentru ca ma considera o curva. Imi adusese si prieteni de-ai lui cu care am facut sex si imi spunea ca nu poate sa ma prezinte drept sotia lui. Asa am ajuns la concluzia ca relatia noastra nu duce nicaieri", a povestit Cristina Piciorus ziaristilor. Picatura care a umplut paharul a fost o noua relatie pe care amantul ei o avea cu o femeie mai tanara si mai frumoasa. "Mi-a zis sa-mi fac bagajele. Nu eram furioasa pe ea, ci pe el."

PREA TARZIU. Dupa ce si-a eviscerat victima, Cristina a incercat sa-si stearga urmele, s-a spalat si s-a schimbat de hainele pline cu sange: "Am incercat sa ma ascund prin manastiri, dar stiam ca voi fi prinsa. Lasasem prea multe urme". Asa ca s-a predat.

"Imi pare rau. Trebuia sa inteleg la un moment dat ca dragoste cu de-a sila nu se poate. Acum e prea tarziu", spune femeia sec. Cel mai mult pare sa o doara insa gandul la copiii si parintii ei. "Mi-am vazut copiii inainte sa ma predau. Dormeau… cred ca e mai bine asa. Vreau sa le spun ca Dumnezeu ii iubeste si sa fie tari… atat", a incheiat, plangand, Cristina Piciorus.
×
Subiecte în articol: observator radu piciorus crima