x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Spitalul 'Gr. Alexandrescu': Încă trei copii nou-născuţi internaţi cu diagnostic de stafilococie cutanată

Spitalul 'Gr. Alexandrescu': Încă trei copii nou-născuţi internaţi cu diagnostic de stafilococie cutanată

29 Noi 2018   •   17:30
Spitalul 'Gr. Alexandrescu': Încă trei copii nou-născuţi internaţi cu diagnostic de stafilococie cutanată

Încă trei copii nou-născuţi au fost aduşi la Spitalul "Grigore Alexandrescu" din Capitală cu diagnostic de stafilococie cutanată.

Potrivit reprezentanţilor unităţii sanitare, în cursul zilei de miercuri a fost adus un bebeluş, născut pe 17 noiembrie la Maternitatea "Panait Sârbu", cu stafilococie cutanată, iar joi alţi doi nou-născuţi au ajuns la Spitalul "Grigore Alexandrescu" cu acelaşi diagnostic.

Conform reprezentanţilor spitalului, testele sunt în lucru pentru confirmarea tulpinei.

"La prezentare, majoritatea bebeluşilor nu au febră. Tratamentul se face cu antibiotic, conform antibiogramei, precum şi tratament local adecvat fiecărui caz", precizează unitatea medicală.

Miercuri, Spitalul de copii "Grigore Alexandrescu" anunţa că 14 bebeluşi, născuţi la Maternitatea ''Panait Sârbu'', au fost trataţi la unitatea medicală, 12 dintre aceştia fiind depistaţi cu stafilococ auriu meticilino rezistent în diferite culturi.

"Cu privire la bebeluşii născuţi la Maternitatea 'Panait Sârbu', care ni s-au adresat începând cu data 24.10.2018, vă aducem la cunoştinţă că am tratat 14 pacienţi (toţi în prima lună de viaţă). Dintre aceştia, 12 au fost depistaţi cu stafilococ auriu meticilino rezistent în diferite culturi. La ceilalţi doi - la unul s-a infirmat infecţia cu stafilococ auriu şi la celălalt este în lucru", a precizat un comunicat al unităţii medicale.

Reprezentanţii spitalului a arătat că cei mai mulţi au fost cu manifestări cutanate de diferite gravităţi (trataţi în secţiile de pediatrie şi chirurgie).

"Toate cazurile au fost raportate către DSP", a subliniat sursa citată. AGERPRES

×
Subiecte în articol: nou-nascuti stafilococie cutanată