x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Spre Europa - Victime si balegar

Spre Europa - Victime si balegar

de Toma Roman Jr    |    05 Iun 2006   •   00:00
Spre Europa - Victime si balegar

Marsurile gay si anti-gay desfasurate sambata au lasat o groaza de mizeri-e pe trotuarele Capitalei, dar si o serie de urme pe fetele celor impli-cati. Au fost amendati aproximativ 50 de huligani.

Participand sambata la cele doua marsuri desfasurate prin oras, cel al Noii Drepte si cel al Accept, atat orasul, cat si unele persoane au ramas cu sechele temporare.

Dupa ce s-a terminat marsul Accept, am avut senzatia ca ma aflu undeva la tara. Caii jandarmilor umplusera tot traseul cu balegar. In plus, am vazut mai multe coji de oua. O mana de indivizi care voiau scandal de dragul scandalului stricase aiurea vreo 60-70 de oua. O clipa mi-am imaginat ca, de frica "aviarei", s-au gandit sa sacrifice niste gaini inca inainte de a se naste.

BUSCULADA. In dreptul Pietei Unirii, un grup de tineri intalniti cu sutele intr-o galerie de fotbal s-a contrat ceva mai serios cu jandarmii. Cineva a aruncat si cu o petarda spre coloana de manifestanti. "Batalia" sa tot fi tinut doua minute, timp in care huliganii au incasat ceva bastoane, iar un jardarm a fost lovit ceva mai serios in tampla. Incidentele de pe tot traseul s-au lasat cu aproximativ 50 de amenzi pentru tulburarea linistii publice. Colegii de pe la televiziuni au umflat ingrozitor ce s-a intamplat. Au titrat cu litere mari "lupte de strada" si au lasat senzatia ca a inceput un fel de razboi civil. M-am trezit sunat de tot felul de rude din provincie si cunoscuti, care se mirau ca nu aud in telefon impuscaturi sau racnete de durere.

BATAIA SUBTERANA. Cand credeam ca se terminase tot balamucul si beam o apa plata fara lamaie la o terasa, am prins de veste ca sase simpatizanti ai Asociatiei Accept, patru baieti si doua fete, au mancat bataie in metrou dupa ce acesta plecase din statia Izvor. Vreo sase-sapte indivizi cu hanorace i-au luat la suturi si pumni in gura pe ex-participantii la mitingul amicilor homosexualilor si apoi au coborat rapid din vagon la statia urmatoare, fara mari obstacole. Victimele agresiunii s-au ales cu oarece contuzii pe fata, dupa care au pierdut noaptea la IML pentru certificate medico-legale, la spital pentru analize si la politie pentru declaratii. Dupa ce au mancat bataie si au spart o noapte in numele "cauzei" (destul de absconsa) lor, sa speram ca autoritatile le vor face pana la urma bucuria sa solutioneze cazul si bataia din metrou, sa nu ramana un "AN". Asta si fiindca, dupa datele noastre, trei dintre agresori au fost fotografiati de un posesor de camera digitala aflat intamplator in metrou.

×
Subiecte în articol: observator