x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Spre libertate - Miron Cozma, 10, 9, 8, 7, 6…

Spre libertate - Miron Cozma, 10, 9, 8, 7, 6…

de Carmen Plesa    |    Miruna Pasa Petru    |    21 Dec 2005   •   00:00
Spre libertate - Miron Cozma, 10, 9, 8, 7, 6…

Libertatea lui Miron Cozma sta acum doar in mainile justitiei timisorene. Comisia de specialitate a Penitenciarului Timisoara a stabilit ca fostul lider al minerilor indeplineste toate conditiile pentru mult dorita eliberare conditionata.
S-a constatat ca ortacul a executat deja doua treimi din pedeapsa, asa cum cere legea, si a avut in perioada de detentie o conduita corecta. "Luceafarul Huilei" se va duce astfel, in ultima faza a procedurii de eliberare, cu un aviz favorabil, care de obicei cantareste greu in fata magistratilor. Judecatoria Timisoara este instanta spre care s-a trimis de urgenta cazul Cozma si institutia care va da astazi o sentinta clara cu privire la eliberarea conditionata a ortacului. Daca aceasta hotarare va fi favorabila lui Cozma, iar Parchetul nu o va ataca cu recurs, fostul lider al minerilor ar putea fi liber de sarbatori.

CU NOROC. Miron Cozma a fost transferat acum o saptamana la penitenciarul timisoarean pentru a fi mai aproape de familie. In speranta libertatii, el a acceptat chiar sa-si tunda parul, pentru a respecta intru totul rigorile inchisorii, ne-au declarat surse judiciare. Fostul lider al minerilor a reusit sa-si ceara eliberarea conditionata dupa ce Curtea de Apel Bucuresti si Inalta Curte de Casatie si Justitie au stabilit ca ortacul mai are de executat doar doi ani din cei zece ramasi de executat, in urma contopirii celor trei condamnari primite pentru mineriadele din 1991 si 1999.

TRIMITERE
"Comisia reunita la Penitenciarul Timisoara a aprobat cererea de eliberare conditionata a detinutului Miron Cozma. Propunerea va fi adresata Judecatoriei Timisoara, care e singura in masura sa dea o sentinta in acest caz"
Ioan Bala
directorul Penitenciarului Timisoara

×
Subiecte în articol: observator cozma miron cozma