x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Directorul SRI, George Maior: Au fost dejucate atentate teroriste in Romania

Directorul SRI, George Maior: Au fost dejucate atentate teroriste in Romania

12 Ian 2015   •   17:11
Directorul SRI, George Maior: Au fost dejucate atentate teroriste in Romania

Intr-un interviu acordat ziare.com, directorul SRI, George Maior a declarat ca s-au inregistrat tentative de producere a unor atentate teroriste pe teritoriul Romaniei, dar ca acestea au fost dejucate de catre serviciul pe care il conduce.

De asemenea, Maior spune ca in momentul de fata Romania nu se gaseste intr-un pericol major de producere a unor astfel de evenimente si ca SRI face tot ce tine de mijloacele sale pentru a mentine acest nivel de alerta.

ziare.com: Au existat atentate dejucate si in Romania?
George Maior
: Au existat, nu intru in detalii. Am actionat strict in registrul preventiv si ne-am indeplinit misiunea. Nu au existat evenimente si datorita unor actiuni mai subtile, mai discrete, pe care le-am avut in vedere la nivelul SRI, inclusiv prin expulzari de persoane, nepermiterea accesului unor persoane suspectate de asemenea activitati si realizarea unui tablou informativ precis asupra riscurilor cu care ne confruntam.

ziare.com: Romania este pe harta ISIL si totusi dupa atentatele din Franta nu ati ridicat nivelul de alerta terorista de la albastru precaut.
George Maior:
Am luat unele masuri suplimentare la nivelul serviciului, inclusiv in apararea unor potentiale tinte, in incercarea de a vedea mai bine traficul de persoane la frontiere si de a avea un tablou infomational bun pentru ceea ce se petrece pe teritoriul national. Dar pe baza evaluarii serviciului, in concordanta cu situatia operativa, nu am considerat necesara ridicarea nivelului de alerta.


ziare.com: Deci nu suntem intr-un pericol major in acest moment?
George Maior:
Nu, nu suntem. Populatia trebuie sa inteleaga ca facem tot posibilul sa mentinem acest nivel de alerta si sa tinem departe de teritoriul national asemenea evenimente. De aceea, actionam in mod strategic.


×