Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că pe DN 2D Târgu Secuiesc-Focșani, la kilometrul 71, în zona localității Lepșa, județul Vrancea, s-a desprins o stâncă de pe versant și a căzut pe suprafața de rulare, blocând un sens de mers.
Nu sunt persoane rănite sau autovehicule avariate.
În zonă se circulă în condiții de ceață, vizibilitatea fiind redusă sub 200 de metri, valorile de trafic fiind reduse. Se estimează reluarea normală a traficului după ora 08:00.
„Pe timp de ceaţă, recomandăm conducătorilor auto să reducă viteza, să mărească distanţa în mers faţă de vehiculele din față şi să folosească corespunzător luminile. Trebuie sa atragem atentia si pietonilor, bicicliştilor şi căruţaşilor, care trebuie să fie conştienţi de faptul că pe timp de ceaţă sunt mai greu vizibili în trafic”, transmit polițiștii.
Ninge ușor pe DN1 Bușteni-Azuga și DN1A Cheia, iar în mai multe județe este ceață
Sunt semnalate precipitații sub formă de ninsoare în județul Harghita, cu depuneri de zăpadă pe carosabil, însă nu sunt impuse restricții de circulație. Ninge ușor și pe DN1 Bușteni-Azuga și DN1A Cheia, iar în opt județe se circulă în condiții de ceață.
Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române informează că nu sunt semnalate drumuri naționale sau autostrăzi cu circulația oprită ca urmare a condițiilor meteorologice nefavorabile.
Circulația feroviară este oprită pe Magistrala 100, între stațiile CF Orșova (județul Mehedinți) și Valea Cernei (județul Caraș-Severin), după ce de pe verantul muntos au căzut bucăți de stâncă pe linia de cale ferată, distrugând linia de contact și pantograful locomotivei trenului IR 78, care se deplasează pe relația București-Curtici. Călătorii din tren nu au suferit leziuni și urmează să intervină o locomotiva de ajutor pentru tractare.
Sunt semnalate precipitații sub formă de ninsoare în județul Harghita, cu depuneri de zăpadă pe carosabil, însă nu sunt impuse restricții de circulație. Ninge ușor și pe DN1 Bușteni-Azuga și DN1A Cheia, județul Prahova, însă fără depuneri pe suprafața de rulare.
Ceața reduce vizibilitatea în trafic sub 200 de metri, pe alocuri sub 50 de metri, pe mai multe artere rutiere din județele Bihor, Brăila, Caraș-Severin, Constanța, Dolj, Olt, Vâlcea și Vrancea.
De asemenea, pe autostrada A1 Deva-Nădlac, pe tronsonul kilometric 427 - 500, între loc. Margina – Timișoara, județul Timiș, se circulă în condiții de ceață, vizibilitatea fiind redusă sub 150 de metri.
Pe restul drumurilor de la nivel național, circulația rutieră se desfășoară preponderent pe un carosabil umed, cu vizibilitate bună și valori normale de trafic.
Pe arterele rutiere principale, respectiv autostrăzile A1 București - Pitești, A2 București-Constanța, A3 București-Brașov, DN 1 Ploiești-Brașov și DN 7 Râmnicu Vâlcea – Sibiu, se circulă pe un carosabil umed, cu vizibilitate bună și valori de trafic normale.
Recomandări adresate conducătorilor auto privind siguranța participanților la trafic în sezonul rece:
- informarea prealabilă cu privire la condițiile meteorologice și starea drumurilor de pe traseul care urmează a fi parcurs, precum și posibilitatea utilizării unor rute alternative;
- echiparea autovehiculului cu anvelope de iarnă (acestea trebuie să fie inscripționate cu unul dintre simbolurile ,,M+S", ,,M.S.", ,,MS" sau ,,M&S"), în cazul deplasării pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheață sau polei;
- verificarea nivelului lichidului de parbriz, care să fie rezistent la îngheț;
- utilizarea, pe cât posibil, a frânei de motor, în cazul în care partea carosabilă este alunecoasă;
- evitarea bruscării comenzilor autovehiculului și efectuarea oricărei manevre numai după o temeinică asigurare;
- evitarea efectuării depășirilor în condiții de vizibilitate redusă.
(sursa: Mediafax)