x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Stare de alertă în trei localităţi buzoiene

Stare de alertă în trei localităţi buzoiene

14 Feb 2012   •   06:34
Stare de alertă în trei localităţi buzoiene

La solicitarea autoritatilor locale, in localitatile buzoiene Bisoca, Puiesti si Ramnicelu a fost instituita, incepand din aceasta dimineata, starea de alerta.

"Autoritatile din trei localitati - Bisoca, Puiesti si Ramnicelu - au solicitat in cursul serii de luni instituirea starii de alerta. Am semnat ordinul, acesta urmeaza sa intre intre in posesia lor si pot sa puna in aplicare planurile de masuri pe care si le-au propus pentru atenuarea efectelor zapezii si viscolului", a declarat prefectul Paul Beganu.

Potrivit acestuia, starea de alerta este valabila pana pe 16 februarie a.c.

Victor Mocanu, presedintele Consiliului Judetean Buzau a declarat, la Antena 3, ca "prioritatea noastra este siguranta oamenilor. Insa trebuie sa existe intelegere. Avem 83 de utilaje pe teren. Eu am cerut starea de urgenta pentru ca ministerul de Interne sa actioneze toata forta umana in aceste zone. Singuri, fara un ajutor consistent, nu putem face fata".

Marti dimineata, in judetul Buzau au fost redeschise DN 1 B Buzau-Ploiesti pentru masinile sub 3, 5 tone. De asemenea, a fost deschis pentru toate tipurile de autovevehicule DN 2 (E 85), de la Urziceni-Buzau pana la limita cu judetul Vrancea.

In continuare raman inchise insa 21 de drumuri judetene.

Potrivit prefectului de Buzau, Paul Beganu, 600 de militari, jandarmi si pompieri vor merge catre zonele izolate pentru a-i ajuta pe oamenii care au casele sub nameti. Astfel, militarii vor merge in localitatile Scutelnici, Glodeanu Silistea, Boldu, Balta Alba, Smeeni si Puiesti. Vor incerca, de asemenea, sa ajunga la Amaru, Movila Banului, Buda si Valea Salciei.

In judetul Buzau, 11 localitati sunt in continuare nealimentate cu energie electrica, unele de aproape doua saptamani, angajatii de la Electrica neputand ajunge in aceste zone din cauza drumurilor impracticabile. Luni, un utilaj de interventie apartinand Electrica a ramas inzapezit la Posta Calnau, iar un altul a derapat pe DN 1 B, la un kilometru de Popasul Merei. Luni, s-a incercat repunerea pe carosabil a utilajului de mare tonaj, insa nu s-a reusit, astfel ca marti cei de la Electrica, ajutati de drumari, vor incerca din nou sa aduca masina pe sosea astfel incit sa poata pleca la noi interventii.

×