x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Starea generală a Ameliei Antoniu este bună, nu sunt probleme majore

Starea generală a Ameliei Antoniu este bună, nu sunt probleme majore

14 Mai 2010   •   00:00

Starea generală a Ameliei Antoniu este bună şi a fost internată pentru reevaluare, familia ei susţinând că a avut febră mare în noaptea de joi spre vineri, a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului "Victor Babeş" din Capitală, Simin Florescu.

"Amelia Antoniu a fost internată, vineri dimineaţă, în Spitalul de Boli Infecţioase «Victor Babeş» din Capitală, pentru reevaluare. Nu sunt probleme majore. Familia spune că a avut febră mare. Se mai fac investigaţii", a spus Simin Florescu.

Familia Ameliei Antoniu a declarat că acesteia i-a fost rău în noaptea de joi spre vineri, că a făcut febră 39 de grade şi că avea o stare generală proastă, cu dureri de spate, de rinichi şi de plămâni.

"Am venit din nou la spital pentru că se simţea rău. Avea dureri mari de spate, rinichi şi plămâni. Pentru că este perioada protestelor, protestez şi eu faţă de un sistem care, în loc să trateze oamenii, îi îmbolnăveşte", a declarat Paula Antoniu, mama prim-solistei Teatrului Naţional de Operetă.

Niculae Gament Antoniu a spus că medicii i-au făcut soţiei lui radiografii la plămâni, rinichi şi i-au recoltat sânge pentru analize. El a precizat că medicii suspectează o infecţie bacteriană.
Medicii specialişti de la Spitalul "Victor Babeş" susţin că vindecarea Ameliei Antoniu este un proces de lungă durată, întrucât aceasta a fost în şoc septic şi pot apărea situaţii în care infecţia reapare.

"Pacienta a primit un tratament foarte puternic în Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti (SUUB), care conţinea trei antibiotice. Deşi analizele făcute sub antibiotic au arătat că nu mai există infecţia, aceasta poate reapărea, întrucât unul dintre microbi este rezistent la antibiotice sau chiar nu reacţionează la tratament. Trebuie să fim rezervaţi după un şoc septic. Vom repeta analizele", au explicat specialiştii din Spitalul "Victor Babeş".

Aceştia au precizat că testele făcute în alt spital specializat în boli infecţioase sunt corecte, pentru că se fac la aparate, iar acestea au ieşit negative.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti, Bogdan Popescu, a precizat că Amelia Antoniu primea deja tratament cu antibiotic în momentul în care a fost transferată de la Spitalul CF2 la SUUB.

"Din acest motiv, este posibil ca rezultatul probelor trimise la Institutul de Boli Infecţioase «Matei Balş» să fie negativ. Se întâmplă frecvent ca sub terapie cu antibiotice rezultatele analizelor să fie negative şi să nu mai poată fi identificată infecţia", a declarat Bogdan Popescu.
El a mai spus că atunci când Amelia Antoniu era internată la SUUB a explicat mai multe ore familiei acesteia rezultatul negativ de la analizele de laborator efectuate la Institutul "Matei Balş".

Prim-solista Teatrului de Operetă Amelia Antoniu a fost externată, luni, din Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, unde fusese adusă la 20 aprilie, în stare foarte gravă, după ce a intrat în şoc septic în urma unei intervenţii chirurgicale minore în Spitalul CF2.

Purtătorul de cuvânt al SUUB, Bogdan Popescu, declara, luni, că starea Ameliei Antoniu este vizibil ameliorată, dar va trebui să mai stea în repaus vocal şi să revină la control săptămânal.

×
Subiecte în articol: observator