Principalele activităţi frontale, purtătoare de precipitaţii,
se desfăşoară momentan mai la nord de zona geografică a ţării noastre.
• Prognoza meteo pe primele 6 luni ale lui 2008
Principalele activităţi frontale, purtătoare de precipitaţii, se desfăşoară momentan mai la nord de zona geografică a ţării noastre. Circulaţia aerului însă este destul de intensă de la vest la est, astfel încât astăzi şi mâine în zonele mai joase din regiunile extracarpatice norii joşi, de tip stratiform, vor fi dispersaţi lăsând loc soarelui. Din acest motiv şi în aceste zone se vor resimţi în cursul zilei temperaturi de primăvară (valori maxime de 8 până la 10 grade), fapt ce va duce şi la o diminuare a stratului de zăpadă. Însă topirea din timpul zilei a zăpezii va conduce la un surplus de umezeală, care se va concretiza în cursul nopţii prin reapariţia ceţii. (meteorolog Mihai Timu)
BUCUREŞTI
Azi (luni):
Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat.
Mâine (marţi):
Vremea se va menţine caldă. Cerul va fi temporar noros, favorabil ploii, spre sfârşitul intervalului. Vântul va deveni moderat. Maxima: 8°C, iar minima: 0°C.
Poimâine (miercuri):
Cerul va fi mai mult noros şi vor cădea precipitaţii mixte, iar vântul va prezenta intensificări. Maxima: 3°C, iar minima: –5°C.
La munte
Azi (luni):
Cerul va fi variabil, mai mult noros, îndeosebi ziua, în Apuseni şi în Orientali, unde pe arii restrânse vor fi precipitaţii mixte.
Mâine (marţi):
Cerul va fi mai mult noros în Occidentali, Orientali şi vestul Meridionalilor, unde, îndeosebi seara şi noptea, pe arii relativ extinse vor predomina ninsorile.
Poimâine (miercuri):
Cerul va fi mai mult noros în Orientali şi Meridionali, unde va ninge. În restul zonei montane înnorările vor fi temporare şi se vor semnala ninsori.
Drumeţii - Circuitul Cascada Răchiţele
Plecăm de la Cabana Vlădeasa, de unde încep şi marcajele cu triunghi roşu, coborâm pe lângă Poiana Frânturi, şi pe când ajungem la mai multe case şi barăci au trecut 70-80 de minute de când am plecat de la cabană. De aici continuăm pe un drum forestier cca 1 km, după care începem urcuşul. Aşa ajungem la Piatra Mare, după care în Poiana Păltinişul, de unde după 20 de minute mergând pe orizontală ajungem la fundul văii, unde este un izvor. După câteva urcuşuri şi coborâşuri ajungem la drumul forestier din Valea Seacă. Aici marcajul merge şi în sus, şi în jos. Pentru a vizita Cascada Răchiţele trebuie să mergem în jos. După puţin timp trecem un pod, astfel ajungem pe malul drept al văii, care adăposteşte Cascada Răchiţele, o cascadă cu înălţimea de aproximativ 50 metri.