Circulaţia aerului, deasupra Europei de Sud-Est şi în România, s-a orientat dinspre sud, ceea ce înseamnă pătrundere de aer cald. În condiţii şi de insolaţie, ieri temperatura aerului a crescut foarte mult.
Comentariul specialistului:
Circulaţia aerului, deasupra Europei de Sud-Est şi în România, s-a orientat dinspre sud, ceea ce înseamnă pătrundere de aer cald. În condiţii şi de insolaţie, ieri temperatura aerului a crescut foarte mult. Teoretic, vremea ar continua să se încălzească, dar, în apropierea suprafeţei solului, circulaţia aerului, cel puţin peste partea sudică şi de răsărit a României, va fi dinspre sudul Rusiei, pe deasupra Mării Negre şi întinderea de apă a acesteia nu este prea caldă. De aceea, valorile de temperatură ce urmează să se înregistreze vor fi comparabile cu cele de ieri sau cu 1... 2 grade mai mici; în plus ar putea să mai apară şi nori. Vremea va fi caldă. (meteorolog Romica Jurca)
Azi în ţară:
Bacău 13°C
Baia Mare 16°C
Braşov 11°C
Buzău 14°C
Cluj-Napoca 15°C
Constanţa 10°C
Craiova 13°C
Deva 15°C
Galaţi 15°C
Iaşi 14°C
Miercurea-Ciuc 9°C
Oradea 17°C
Piteşti 13°C
Sibiu 14°C
Suceava 11°C
Târgu-Mureş 15°C
Timişoara 16°C
Bucureşti:
max. 14°C
min. 1°C
Azi (vineri):
Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în cursul zilei. Vântul va sufla în general moderat.
Mâine (sâmbătă):
Vremea va fi în general frumoasă. Cerul va fi variabil, iar vântul moderat.
Maxima: 16°C, iar minima: 3°C.
Poimâine (duminică):
Cerul va fi temporar noros, iar vântul slab până la moderat. Maxima: 16°C, iar minima: 3°C.
La munte
Azi (vineri):
Cerul va fi temporar noros şi izolat în Carpaţii Occidentali şi Meridionali vor fi condiţii de ploaie slabă, iar în zona înaltă de precipitaţii mixte.
Mâine (sâmbătă):
Vremea va fi frumoasă. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în Carpaţii Occidentali, unde izolat vor fi condiţii de precipitaţii predominant sub formă de ploaie.
Poimâine (duminică):
Cerul va fi temporar noros şi pe arii restrânse în cursul zilei se vor semnala precipitaţii sub formă de ploaie, lapoviţă şi ninsoare.
Drumeţii
Buşteni (885 m) – Cascada Urlătoarea (1.055 m)
Indicaţii: Traseul este accesibil pe tot parcursul anului.
Se urcă pe Str. Telecabinei spre telecabină. În tot acest timp putem observa abruptul prahovean al Bucegilor dominat de Vf. Claia Mare, în dreptul căruia se arcuieşte Valea Seacă a Jepilor. Lăsând în dreapta vechiul traseu spre Cabana Caraiman pe Valea Jepilor, după un urcuş accentuat se ajunge la punctul denumit “La Grătar”. De aici, drumul se bifurcă. Spre dreapta, poteca marcată cu triunghi albastru duce la Cabana Piatra Arsă, în timp ce drumul spre Urlătoarea trece peste un mic podeţ, traversează Valea Seacă a Jepilor şi, după un parcurs uşor prin pădure, ajungem la Cascada Urlătoarea, care este impresionantă prin debit şi înălţime.