Presiunea atmosferică se va menţine ridicată în sud-estul continentului, chiar dacă sunt mici variaţii de la o zi la alta. În aceste condiţii, în spaţiul geografic al României cerul va fi variabil, mai ales la deal şi la munte, iar precipitaţiile destul de puţine, cu probabilitate de apariţie mai mare în vestul tării.
Presiunea atmosferică se va menţine ridicată în sud-estul continentului, chiar dacă sunt mici variaţii de la o zi la alta. În aceste condiţii, în spaţiul geografic al României cerul va fi variabil, mai ales la deal şi la munte, iar precipitaţiile destul de puţine, cu probabilitate de apariţie mai mare în vestul tării. Vor fi condiţii favorabile apariţiei şi menţinerii inversiunilor termice în toate cele trei zile ale intervalului de prognoză, încât ceaţă să apară local în zonele depresionare şi de câmpie. Regimul termic va fi şi el diferenţiat: valori cu 3 până la 5 grade mai ridicate decât valorile medii multianuale în majoritatea regiunilor, dar şi uşor sub norme, acolo unde ceaţa persistă. (meteorolog Doina Mărăşoiu)
BUCUREŞTI
Azi (luni):
Cerul va fi noros şi va fi ceaţă asociată trecător cu burniţă. Vântul va sufla slab până la moderat.
Mâine (marţi):
Cerul va fi noros. Vor fi ceaţă şi condiţii de burniţă. Vântul va sufla slab. Maxima: 5°C, iar minima: 1°C.
Poimâine (miercuri):
Cerul va fi mai mult noros şi vor fi condiţii de ceaţă şi de burniţă. Vântul va sufla slab. Maxima: 6°C, iar minima: 0°C.
La munte
Azi (luni):
Cerul va fi mai mult noros şi cu totul izolat vor fi condiţii de precipitaţii slabe, predominant sub formă de ploaie. Vântul va prezenta unele intensificări.
Mâine (marţi):
Cerul va fi mai mult noros şi izolat vor fi precipitaţii slabe, mai ales sub formă de ploaie. Vântul va sufla slab până la moderat, cu unele intensificări în zona înaltă.
Poimâine (miercuri):
Cerul va fi noros şi pe arii relativ extinse, în a doua parte a intervalului vor cădea precipitaţii mixte. Pe văi izolat va fi ceaţă.
Drumeţii - Pietroasa – Arieşeni
Traseul porneşte din centrul comunei Pietroasa, pe malul stâng al Crişului Pietros. La 6 km de la confluenţa cu Aleul ajunge la confluenţa cu Valea Galbenei, unde părăsim şoseaua şi începem urcuşul, apoi coborâm în Poiana Budesei. După o coborâre pe serpentine ajungem pe malul stâng al Galbenei, în Poiana Păulesa, după care, cu ajutorul unei serpentine, ajungem în Poiana Florilor. După vizitarea peşterii ne întoarcem în Poiana Florilor. De aici se poate ajunge în 4 1/2 ore la Padiş, iar în direcţia inversă la Băiţa; în cinci ore la Pietroasa; iar drumul nostru conduce la Arieşeni. După 15 minute ajungem la apa tumultuoasă a Izbucului Galbena, care traversează subteran Cetăţile Ponorului. După coborâşuri şi urcuşuri repetate ghidându-ne şi de triunghiul roşu, ajungem la Arieşeni.