x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Staţia Spaţială Internaţională a primit o antenă care va monitoriza migraţia animalelor pe Terra

Staţia Spaţială Internaţională a primit o antenă care va monitoriza migraţia animalelor pe Terra

15 Feb 2018   •   17:06
Staţia Spaţială Internaţională a primit o antenă care va monitoriza migraţia animalelor pe Terra

Un vehicul spaţial rusesc de tip cargo s-a conectat cu succes la Staţia Spaţială Internaţională (ISS) în cursul zilei de joi şi a transportat la bordul avanpostului orbital alimente şi alte provizii, dar şi o antenă creată în cadrul unui proiect de cercetare ruso-german ce vizează monitorizarea tiparelor migraţionale ale animalelor de pe Terra, informează DPA. 

Acest proiect, intitulat ICARUS Initiative, a fost conceput pentru a ajuta programele şi acţiunile de conservare a vieţuitoarelor de pe Pământ, prin studierea migraţiilor intercontinentale şi prin obţinerea unor noi informaţii utile, graţie cărora oamenii de ştiinţă vor înţelege mai bine modul în care animalele interacţionează cu dezvoltarea umană şi cu catastrofele naturale, precum seismele. 

"A ajuns!", au scris pe Twitter reprezentanţii Centrului aerospaţial german DLR. "Antena proiectului ICARUS se află acum pe Staţia Spaţială Internaţională şi va putea fi montată în timpul unei ieşiri pe orbită în luna august", se afirmă în acelaşi mesaj online. 

Vehiculul spaţial Progress s-a conectat la modulul rusesc din structura ISS după o călătorie pe orbită de două zile, începută cu lansarea sa de pe cosmodromul Baikonur, pe care Rusia îl închiriază de la unul dintre vecinii ei, Kazahstan. 

Acest vehicul de tip cargo a transportat aproape 1.400 de kilograme de provizii uscate, 900 de litri de carburant, 420 de litri de apă şi 46 de kilograme de aer comprimat şi rezerve de oxigen, a precizat agenţia spaţială rusă, Roscosmos, într-un comunicat. 

Staţia Spaţială Internaţională, care se află pe orbită la o altitudine de aproximativ 400 de kilometri, este un proiect internaţional la care participă 16 ţări. La bordul ISS sunt realizate numeroase experimente ştiinţifice, inclusiv unele care nu ar putea fi realizate la suprafaţa Terrei. 

La bordul ISS se află în prezent un echipaj alcătuit din şase astronauţi: Anton Shkaplerov şi Alexander Misurkin din Rusia; Mark Vande Hei, Joe Acaba şi Scott Tingle din Statele Unite; şi Norishige Kanai din Japonia.

AGERPRES

×