x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Statuile de la Universitate se întorc acasă

Statuile de la Universitate se întorc acasă

de Iulia Barbu    |    04 Mai 2012   •   14:21
Statuile de la Universitate se întorc acasă

Primaria Municipiului Bucuresti va muta pe amplasamentul initial de la Universitate cele patru statui (Ion Heliade Radulescu, Mihai Viteazu, Gheroghe Lazar si Spiru Haret) maine dimineata. Opreatiunea va incepe la ora 5.30.

Reamplasarea statuilor constituie una dintre ultimele etape ale construirii parcarii de la Universitate, intrucat in saptamanile urmatoare, aceasta va fi finalizata. “In acest moment, structura parcarii a fost terminata in intregime si se lucreaza la finisajele interioare, rampele de acces si amenajarea de suprafata. Astfel, statuile se vor muta pe traseul str. Izvor – bd. Libertatii – Piata Constitutiei – bd. Unirii – bd. I. C. Bratianu – Piata Universitatii', se arata in comunicatul PMB.

Intre 05.05.2012 ora 00:00 – 06.05.2012 ora 24:00, se va restrictiona circulatia rutiera pe bd. Carol I si bd. Regina Elisabeta intre Piata Universitatii si Calea Victoriei, pentru amplasarea unui utilaj agabaritic necesar reinstalarii statuilor din Piata Universitatii. Pe acest tronson vor circula doar masinile RATB.

Potrivit Regiei de Transport in comun, maine, 05.05.2012, liniile de troleibuze din zona Piata Universitatii vor avea trasee scurtate, pentru ca se intrerupe alimentarea cu energie electrica a troleibuzelor pe Bd. Regina Elisabeta, intre Str. Academiei si Piata Universitatii.

Parcarea de la Universitate este structurata pe trei niveluri si va avea o capacitate de 420 de locuri pentru autoturisme si 21 pentru motociclete. Suprafata terenului pe care se construieste parcarea este de 8.507 mp, iar suprafata desfasurata, pe trei niveluri subterane, este de 14.025 mp.

×
Subiecte în articol: statui universitate