x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Statul încalcă drepturile omului, punând presiune pe oameni să se vaccineze

Statul încalcă drepturile omului, punând presiune pe oameni să se vaccineze

14 Ian 2010   •   00:00
Statul încalcă drepturile omului, punând presiune pe oameni să se vaccineze

Este opinia preşedintelui Colegiului Medicilor din România, Vasile Astărăstoae. Reprezentanţii Organizaţiei mondiale a Sănătăţii, susţin însă că vaccinul nu este periculos. Astărăstoae se numără printre cei care au ales să nu se vaccineze contra gripei noi.



Preşedintele Colegiului Medicilor, Vasile Astărăstoae susţine că statul român face presiuni asupra cetăţenilor, pentru a se vaccina, deşi populaţia nu este obligată să o facă. "Nu m-am vaccinat, nici nu o s-o fac, e decizia mea nu trebuie să dau explicaţii, mă vaccinez doar când e obligatoriu" a spus Astărăstoae, citat de Antena3.

De cealaltă parte, Organizaţia Mondială a Sănătăţii susţine că serul antigripal este sigur şi nu prezintă un pericol pentru cei care se vaccinează.

Reprezentanţii OMS resping acuzaţia că s-ar fi folosit de cazul Tecuceanu pentru a răspîndi panica şi a-i face pe români să se vaccineze.

Colegiul Naţional al Medicilor spune că este vorba despre o epidemie, iar Organizaţia Mondială a Sănătăţii a modificat criteriile pentru a declara pandemia.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a fost criticată şi în străinătate de o serie de experţi, care susţin că decizia OMS de a declara pandemia a fost influenţată de presiunile companiilor farmaceutice, dornice să scoată la vânzare vaccinul antigripal. (V.A.)

×
Subiecte în articol: observator