x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Statul vinde la licitaţie casele demnitarilor. Pe lista apar casele ocupate de Geoană, Daniel Morar, Funeriu, Văcăroiu, Ialomiţianu

Statul vinde la licitaţie casele demnitarilor. Pe lista apar casele ocupate de Geoană, Daniel Morar, Funeriu, Văcăroiu, Ialomiţianu

17 Noi 2011   •   21:00
Statul vinde la licitaţie casele demnitarilor. Pe lista apar casele ocupate de Geoană, Daniel Morar, Funeriu, Văcăroiu, Ialomiţianu

Locuinte RA-APPS ocupate de Mircea Geoana, de seful DNA Daniel Morar, de fosta atleta Doina Melinte, de ministri si de fosti demnitari se regasesc pe lista celor peste 700 de imobile pe care Regia le va scoate la vanzare prin licitatie cu strigare. Pe lista imobilelor care vor fi scoase la vanzare de RA-APPS, obtinuta de Mediafax, au fost incluse si spatii folosite de mai multi ani de diferite fundatii si organizatii neguvernamentale, dar si apartamente ocupate inca de fosti demnitari ai regimului comunist, precum si hotelurile Triumf din Bucuresti si Mara din Sinaia, clubul Floreasca si peste 20 de vile din statiuni montane si de pe litoral. In Bu­cu­resti vor fi scoase la vanzare mai multe sute de apartamente din zone cen­trale ocupate in prezent de mi­nis­tri, secretari de stat, consilieri gu­vernamentali, inclusiv de la Cancela­ria premierului, de fundatii si organizatii neguvernamentale, precum si de fosti ministri in regimul comunist.

Pe lista se regasesc astfel, printre altele, 25 apartamente de pe bulevardul Iancu de Hunedoara nr. 66, 7 apartamente de pe Soseaua Kiseleff nr. 24, 6 apartamente de pe Calea Dorobanti nr. 85-87, 139 de apartamente de pe strada Mihai Eminescu nr.44-48, nr. 50-54, nr. 82-88, nr. 102-104 si nr. 124, 19 apartamente de pe bulevardul Mircea Voda nr. 47, 35 de apartamente de pe bulevardul Nicolae Balcescu nr. 26, 14 apartamente de pe strada Icoanei, 22 de apartamente de pe strada Magheru nr. 24, 38 de apartamente de pe strada Ion Mihalache nr. 125, 31 de apartamente de pe strada Polona nr. 3-5 si nr. 35, 31 de apartamente de pe strada Nicolae Racota nr. 12-14 si nr. 16-18, 16 apartamente de pe bulevardul Unirii nr. 68, precum si alte imobile din strada Crangului. La aceste adrese locuiesc ministri precum Daniel Funeriu, Gheorghe Ialomitianu, fosti ministri precum Cseke Attila, europarlamentari precum Adrian Severin, fundatii precum "Renasterea" condusa de Mihaela Geoana, vicepresedintele AVAS Ionela Pop Bruchental, directorul general al Oficiului de Stat pentru Inventii si Marci, inspectorul gene­ral al Politiei Romane, presedintele Agentiei Nationale pentru Protectia Mediului, procurorul general al DNA, presedintele ADS, fostul pro­cu­ror general al Romaniei Tanase Joi­ta, fosti demnitari, precum Ser­ban Nicolae sau Stefan Andrei (mi­nistru de Externe in perioada comunista).
Pe aceeasi lista se regasesc doua apartamente din str. Constantin Prezan nr. 4, adresa la care au locuit, la un moment-dat, in aceeasi pe­ri­oada, Adrian Nastase, Traian Ba­ses­cu si Nicolae Vacaroiu. La acea vre­me, parterul era ocupat de Traian Basescu, etajul 1 de Adrian Nas­tase si etajul 2 de Nicolae Vacaroiu. Ul­terior, Nastase si Basescu s-au mutat.

Pe lista au fost incluse si imobilul cu garajul aferent din strada Staros­tes­cu nr. 3, ocupat de presedintele Se­natului, Mircea Geoana, dar si imo­bilul din strada Campineanu 3A in care functioneaza si firma fiicei se­cretarului general al Guvernului, Daniela Andreescu. Simultan, alte bunuri au fost scoase din baza de protocol a statului si pregatite pentru vanzare, printre care active ale complexului Scrovistea, mai multe vile din Snagov, inclusiv Casa tara­neasca, centrul de conferinte club-bazin din Neptun, complexul Doina din Neptun, birourile din Capi­tala inchiriate Asociatiei 21 Decembrie.

Acestora li se adauga si alte bunuri imobiliare, precum terenul in supra­fa­ta de peste 3.000 metri patrati afe­rent hotelului Robinson din Predeal, mai multe complexuri din Covas­na, Neptun – Olimp, Paltinis, Apahida, Cabana Vanatoreasca cu terenul afe­rent de 1.600 metri patrati din Sinaia, precum si mai multe vile din Predeal, Neptun, Mamaia, Eforie Nord.

Pretul de por­nire va fi stabilit de experti autori­zati, iar vanzarea se va face prin licita­tie publica cu strigare la care vor pu­tea participa si actualii demnitari, dar nu­mai daca nu au restante fata de re­gie si nu se afla in conflict cu aceasta.

×
Subiecte în articol: rapps