x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Premierul Ponta condamnă gestul fanilor echipei Rapid de a incendia drapelul Ungariei

Premierul Ponta condamnă gestul fanilor echipei Rapid de a incendia drapelul Ungariei

20 Mar 2013   •   15:51
Premierul Ponta condamnă gestul fanilor echipei Rapid de a incendia drapelul Ungariei

Primul-ministru Victor Ponta a condamnat şi a calificat drept "inacceptabil" gestul fanilor echipei de fotbal Rapid Bucureşti, care "au înţeles să-şi susţină echipa incendiind drapelul Ungariei", informează agerpres.ro.

"Acest gest nu poate fi scuzat de nimic. Resping categoric astfel de manifestări iresponsabile şi inacceptabile pentru o societate care doreşte să promoveze şi să trăiască în valorile europene ale toleranţei, ale prieteniei şi inclusivităţii. Sper ca dincolo de sancţiunile sportive, Jandarmeria să-i identifice pe cei care au înţeles să-şi susţină echipa în acest mod reprobabil şi să aplice legea cu maximă rigoare", a afirmat Victor Ponta, potrivit unui comunicat al Biroului de presă al Guvernului.

Primul-ministru a afirmat că astfel de gesturi sunt respinse de societatea românească şi că acestea reprezintă "excese ale unor persoane cantonate într-o serie de stereotipuri şi prejudecăţi ce trebuie combătute cu fermitate în spaţiul public".

"Manifestări de acest gen nu îşi au locul în nicio societate europeană a secolului XXI şi cu atât mai puţin într-o arenă sportivă", a spus Ponta.

Guvernul României cere respect pentru însemnele naţionale ale oricărui stat, precum şi respectarea simbolurilor naţionale ale statului român, se arată în comunicatul Biroului de presă al Executivului.

Un suporter al echipei Rapid a ars drapelul Ungariei la meciul CFR Cluj - Rapid Bucureşti, din etapa a 23-a a Ligii I. Incidentul a avut loc luni seara la Cluj, la meciul dintre CFR şi Rapid Bucureşti (0-0).  

×