x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ştefan Tomici a dat şah-mat... la Parlament

Ştefan Tomici a dat şah-mat... la Parlament

14 Oct 2010   •   00:00
Ştefan Tomici a dat şah-mat... la Parlament

La Clubul Parlamentarilor "Ion Ra­ţiu" din Camera Deputaţilor, du­blul campion naţional la şah la 12 ani, Ştefan Tomici a susţinut marţi un simultan de şah cu competitori din rândul parlamentarilor români. Rezultatul final a fost categoric în favoarea tânărului, membru al Clubului de Excelenţă al Fundaţiei Dan Voiculescu, care a câştigat toate cele zece partide disputate. Simultanul a reprezentat pentru multiplul medaliat al turneelor de şah o recunoaştere a calităţilor şi performanţelor pe care le-a obţinut până în prezent, o ocazie de a se face cunoscut în rândul celor care îndrăgesc acest sport, dar şi un antrenament înaintea Campio­natului mondial individual de şah pentru juniori, la care va participa în luna octombrie.

Mai mulţi deputaţi şi senatori au acceptat invitaţia Fundaţiei Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României de a participa la simultanul de şah susţinut de Ştefan Tomici. Printre aceştia s-au aflat senatorul Ioan Ghişe, deputatul Claudiu Ţagă şi deputatul Dorel Covaci. Simultanul a durat apro­ximativ două ore, la finalul cărora deputaţii şi senatorii şi-au recunoscut înfrângerea şi l-au felicitat pe micul geniu al şahului. La eveniment a mai fost prezent profesorul Milu Romeo Sorin, antrenor internaţional şi multiplu campion la şah, cel care-l pregăteşte pe Ştefan Tomici, şi directorul Clubului Central de şah Bucureşti, Constantin Băluţă.

Ştefan Tomici este unul dintre tinerii cu vocaţie, care beneficiază de susţinerea Fundaţiei Dan Voiculescu pentru dezvoltarea ta­lentului şi obţinerea de performanţe în domeniul în care excelează. Ştefan joacă şah de performanţă de la vârsta de 6 ani, iar de atunci până acum a obţinut 22 de cupe şi 40 de medalii. Prima medalie de aur a câştigat-o la 10 ani, după care rezultatele nu au mai încetat să apară. A reprezentat România la numeroase competiţii naţionale şi inter­naţionale. La 12 ani, Ştefan To­mici a devenit campionul naţional la şah practic şi la dezlegări fiind, de asemenea, medaliat cu bronz la şah rapid. La 19 octombrie, tânărul de 13 ani va pleca la Campionatul mondial individual de şah pentru juniori, în Grecia. Pentru talentul şi performanţele sale, Ştefan este membru al Clubului de Excelenţă al Fundaţiei Dan Voiculescu, iar în această calitate beneficiază de sprijin pentru pregătirea şi participarea la competiţiile naţionale şi inter­naţionale.

×
Subiecte în articol: observator