x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator STENOGRAME. Gigi Becali, interceptat într-un dosar de furt de motorină

STENOGRAME. Gigi Becali, interceptat într-un dosar de furt de motorină

02 Noi 2012   •   09:42
STENOGRAME. Gigi Becali, interceptat într-un dosar de furt de motorină

Numele lui Gigi Becali a apărut în stenogramele unei convorbiri telefonice din 2009 între acesta şi vărul său Tea Sponte, în care europarlamentarul pare a se fi interesat de stadiul cercetărilor dintr-un dosar de furt de motorina pentru a vedea în ce condiţii ar putea fi scăpat de pedeapsă un oarecare Vasile Sponte.

Vasile Sponte a fost trimis în judecată în anul 2003, alături de alte 11 persoane, pentru infracțiuni constând în asociere în vederea constituirii unui grup infracțional, spălare de bani, fals intelectual, uz de fals, evaziune fiscală, furt calificat, prejudiciul calculat la data respectivă fiind de 156 de miliarde de lei, conform RTUP nr. 11027, din 17 aprilie, 2003, potrivit RTV.NET.

Procurorul Marian Sîntion a instrumentat cazul, semnătura sa apărând în procesul-verbal care consemnează discuţia dintre Gigi Becali şi Tea Sponte, ce a avut loc în 28 ianuarie 2003. Vasile Sponte era dat dispărut la data emiterii mandatului de arestare, confirmându-se astfel veridicitatea discuției telefonice.

Citeşte stenogramele în care apare Gigi Becali şi răspunsul acestuia pentru România TV pe RTV.NET.

×
Subiecte în articol: motorina gigi becali stenograme dosar