x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Stenograme. Scandal la ședința coaliției. Marcel Boloș: „Eu îmi dau demisia atunci, să vină Rareș Bogdan ministru de Finanțe”

Stenograme. Scandal la ședința coaliției. Marcel Boloș: „Eu îmi dau demisia atunci, să vină Rareș Bogdan ministru de Finanțe”

de Redacția Jurnalul    |    04 Oct 2023   •   18:21
Stenograme. Scandal la ședința coaliției. Marcel Boloș: „Eu îmi dau demisia atunci, să vină Rareș Bogdan ministru de Finanțe”
Sursa foto: Hepta

Ultima ședință a coaliției de guvernare a fost marcată de o tensiune extrem de crescută, în centrul căreia s-au aflat doi actori cheie: prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, și ministrul Finanțelor, Marcel Boloș. Relația lui Marcel Boloș cu liderii PNL, inclusiv cu Nicolae Ciucă, pare să fi suferit o deteriorare profundă, iar în cadrul acestei ședințe tensionate au avut loc confruntări aprinse, cu strigăte și acuzații dure.

Conform informațiilor provenite din surse din interiorul coaliției de guvernare, Rareș Bogdan a reacționat vehement după ce a auzit declarațiile lui Marcel Boloș, care a sugerat necesitatea unui nou pachet de măsuri fiscale pentru a asigura îndeplinirea țintei de deficit bugetar în România.

Schimbul acid de replici, în continuare:

Marcel Boloș: "De trei zile nu dorm, speram ca luna septembrie să nu o închid pe deficit! Am un minus de 7,5 miliarde de lei  la încasare pe luna septembrie. O să opresc toate plăţile până la finalul anului, pentru că o să ni se suspende fondurile europene de la 1 decembrie!"

Rareș Bogdan: "Marcele, te rog frumos, nu suntem la televizor aici. Nu ne mai considera pe toţi prosti şi neinformați! E o întreagă procedură aici, supravegherea ar începe peste 9 luni, nu ne taie nimeni fondurile! Nicidecum nu se suspendă pe loc!"

Marcel Boloș: "Eu îmi dau demisia atunci, să vină Rareș Bogdan ministru de Finanțe, dacă poate să negocieze mai bine la Bruxelles!"

Marcel Ciolacu:"Vă rog, domnule Rareș Bogdan, că-l blocați pe domnul ministru, găsim soluții aici".

Situația complicată în ceea ce privește finanțele României a fost confirmată de deputatul PNL Alin Ignat, într-o intervenție la Antena 3 CNN.

"Sigur, contextul nu este foarte fericit. De aceea și măsurile care s-au adoptat, legat de unele creșteri de taxe ș.a.m.d. Dar cred că e important ca întâi să vedem aceste măsuri implementate, să vedem efectele lor, să vedem ce aduc ele la bugetul de stat și apoi să discutăm despre alte măsuri.

Cred că câtă vreme aceste măsuri nu sunt în vigoare și nu vedem care sunt efectele, e un pic ciudat să vorbim de noi măsuri, de noi creșteri de taxe. Deci nu cred că se pune problema în acest moment de acest lucru", a spus Ignat, în contextul în care pachetul fiscal-bugetar adoptat de guvern prin asumarea răspunderii nu se aplică momentan, fiind atacat de Opoziție la Curtea Constituțională.

 

×