x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ştiri

Ştiri

14 Dec 2008   •   00:00

SUA/ROMÂNI, SUBIECT ÎN NY TIMES: Cotidianul New York Times prezintă situaţia defavorizată a unui cuplu de refugiaţi politici români din Manhattan, care au părăsit România în 1981, în timpul regimului comunist.



Moise Bălan a primit cetăţenie americană în 1986. Soţia sa, care nu vorbeşte limba engleză, a întâmpinat dificultăţi în încercarea de a obţine cetăţenie. O asociaţie caritabilă a convins autorităţile să elimine taxa de 675 de dolari pentru o nouă solicitare de viză întrucât venitul familiei este prea mic.

VÂNT PUTERNIC/Porturile Constanţa Nord şi Sud, închise
Porturile Constanţa Nord şi Constanţa Sud au fost închise vineri seară din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile. A fost restricţionat şi traficul pe Canalul Dunăre – Marea Neagră. Pentru a preveni producerea unor accidente, comandanţii navelor aflate în rada exterioară trebuie să stea cu motoarele pornite, evitând ca vasele să intre în derivă, iar cei ai navelor aflate la cheu trebuie să întărească legăturile cu ţărmul.

SECTORUL 2/Primul patinoar în aer liber, inaugurat
Primarul Sectorului 2, Neculai Onţanu, a inaugurat ieri primul patinoar în aer liber şi cu instalaţie de iluminat nocturn, amenajat în Parcul Plumbuita din Colentina, potrivit Agerpres. Cu acest prilej, Onţanu a primit şi o pereche de patine. Inaugurarea a prilejuit un program demonstrativ de patinaj artistic şi o partidă de hochei pe gheaţă, urmată de concerte ale formaţiilor Shock şi Senzual.

SECTORUL 4/Distracţie "Acasă la Moş Crăciun"
Primarul Sectorului 4 Cristian Popescu-Piedone a pregătit mai multe surprize, în decembrie, printre care o pârtie de schi – prima din Capitală, un derdeluş pentru sănii, un patinoar în capacitate de 1.800 mc, precum şi câteva concerte cu formaţii celebre, potrivit Agerpres. Startul s-a dat aseară, pe platoul din spatele Palatului Copiilor, locaţie intitulată "Acasă la Moş Crăciun". Atât pârtia, cât şi patinoarul vor fi deschise până la 31 martie 2009, iar accesul va fi gratuit pentru persoanele echipate adecvat.

ITALIA/PATRU MORŢI ÎN URMA INUNDAŢIILOR
Ploile şi vântul puternic care afectează de miercuri Italia au provocat moartea a patru persoane şi inundarea a zeci de străzi şi de locuinţe din centrul şi sudul ţării, inclusiv capitala, Roma, unde autorităţile au decretat stare de urgenţă. Roma este afectată deja de cea mai importantă viitură din ultimii 40 de ani, potrivit Mediafax.

ROMA/FIICA LUI BERLUSCONI S-A MĂRITAT
Marina Berlusconi, fiica premierului italian, s-a căsătorit sâmbătă cu Maurizio Vanadia, fost dansator şi tatăl celor doi fii ai săi, potrivit AFP. Ei trăiau împreună de şapte ani şi au doi fii, Grabriele şi Silvio, în vârstă de 6, respectiv 4 ani. Născută din prima căsătorie a lui Silvio Berlusconi cu Carla Elvira Dall'Oglio, Marina este din 2005 preşedinte al Fininvest, trust al familiei Berlusconi şi unul dintre cele mai importante din Italia.

×
Subiecte în articol: observator