24 februarie 2009
IMIGRANŢI CLUJ
Poliţiştii clujeni au depistat ieri 10 imigranţi străini în plin centrul Clujului. Imigranţii nu posedau nici un act de identitate şi susţin că au fost aduşi până în inima Ardealului cu un TIR înmatriculat în Republica Moldova. Străinii au fost predaţi Serviciului pentru Imigrări Cluj. (L.A.)
ELEVI BĂTĂUŞI
Doi elevi de la Colegiul Tehnic "Constantin Brâncuşi" din Oradea vor avea dosare penale, după ce ieri au bătut un coleg. Se pare că vineri victima s-a lovit, din greşeală, de un băiat care făcea parte din grupul agresorilor. Atunci băieţii doar s-au certat, dar cearta a continuat ieri, transformându-se în bătaie. (N. Ivan)
CODURI "ASUMATE"
Gheorghe Flutur a declarat ieri că Guvernul intenţionează să îşi asume răspunderea pe cele patru coduri juridice: civil, penal, de procedură penală şi procedură civilă. Vicepreşedintele PD-L a precizat că trei dintre aceste coduri din justiţie vor fi dezbătute de Guvern. De asemenea, la nivelul Parlamentului se vor înfiinţa două comisii pentru analizarea celor patru proiecte de lege. Flutur a arătat că intrarea în vigoare a acestor coduri a fost solicitată de CE.
VISE ŢESUTE ÎN CULORI
O expoziţie de broderie pakistaneză, "Vise ţesute în culori", poate fi vizitată la Muzeul Satului în perioada 26 februarie-15 martie între orele 9:00-17:00. Evenimentul este organizat de Ambasada Republicii Islamice Pakistan la Bucureşti în colaborare cu Ministerul Culturii şi Muzeul Satului. Este pentru prima dată când broderii provenind din zona deşertică a Pakistanului, sunt expuse în România.
DECES
Ziaristul Eugen Florescu a murit ieri în urma unei boli incurabile. În perioada 1970-1976 a fost redactor-şef la Scînteia Tineretului. Promovat în aparatul Comitetului Central al PCR, a fost adjunct al şefului Secţiei Presă. Revoluţia l-a prins instructor al CC al PCR la Cabinetul lui Ceauşescu. După 1989 a activat în PSM, fiind membru fondator al formaţiunii. În mandatul 2000-2004. a fost senator PRM. Va fi înmormântat mâine, la Cimitirul Bellu. (Ilarion Ţiu)
ACHITARE ŢIRIAC JR.
Fiul omului de afaceri Ion Ţiriac a primit ieri o nouă confirmare a achitării sale în dosarul supranumit "Cocaina pentru VIP-uri". Curtea de Apel Bucureşti a decis că Ion Alexandru Ţiriac nu e vinovat de deţinere de droguri în vederea consumului. Decizia poate fi atacată. (M.P. Petru)
LA MÂNA RETALIERILOR
Patronatele din industria alimentară şi Ministerul Agriculturii au ajuns ieri la un acord privind Codul de bune practici în retailul cu produse alimentare. În câteva luni, preţurile la alimente vor scădea cu aproape 30%, concomitent cu scăderea preţurilor de producţie. Conform producătorilor, ponderea scăderii preţurilor depinde de retaileri, care ar trebui să diminueze numărul taxelor aplicate pentru formarea preţului la raft, 13 în prezent. (D.G.)
CENTURA CAPITALEI
Lucrările de lărgire la patru benzi a Şoselei de Centură din zona de nord a Capitalei au fost reluate, ieri, după desfiinţarea, prin dispoziţie a primarului Sectorului 1, Andrei Chiliman, a construcţiilor de pe domeniul public. Oficiali ai Ministerului Transporturilor au precizat că şoseaua va face legătura între DN1 Bucureşti – Ploieşti, Autostrada Bucureşti – Piteşti şi Autostrada Soarelui. Lucrările din nordul Bucureştiului au fost demarate în noiembrie 2007 şi, potrivit estimărilor, vor fi finalizate la sfârşitul lunii aprilie.
CAPTURĂ DE AUR
Un italian şi un român rezident în Italia au fost prinşi, ieri, în parcarea Aeroportului Băneasa, după ce au introdus ilegal în România peste 11 kilograme de bijuterii din aur şi argint. Cetăţeanul italian a prezentat o factură proforma pentru o parte din bijuterii, fără a deţine documente legale pentru desfăşurarea unor astfel de activităţi. Poliţiştii au confiscat bijuteriile, urmând a se desfăşura activităţi specifice, împreună cu ataşatul de afaceri interne acreditat în Italia, pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a cetăţeanului italian.
PALATUL COPIILOR
Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a cerut ieri în plenul Camerei Deputaţilor, respingerea Ordonanţei de Urgenţă 156/2008, care prevede trecerea Palatului Copiilor din subordinea ministerului la Primăria Capitalei. Solicitarea a fost susţinută de deputaţii PD-L şi PSD şi criticată de opoziţie. Ministrul a argumentat că la Palatul Copiilor se pregătesc loturile olimpice de elevi şi este necesar pentru derularea învăţământului de tipul non formal. Ordonanţa a fost respinsă, pe articole, votul final urmând să fie dat astăzi.
Citește pe Antena3.ro