x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ştiri pe scurt 2010

Ştiri pe scurt 2010

03 Mar 2010   •   00:00

3 martie 2010



PROCES TECUCEANU
Fratele şi tatăl actorului Toni Tecuceanu l-au dat în judecată pe doctorul Adrian Streinu Cercel, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, pentru prejudicierea imaginii actorului. Ei au dat în judecată şi Institutul "Matei Balş", solicitând şi comunicarea către familie a dosarului medical al artistului. Familia a reclamat instanţei refuzul pe care l-a primit atunci când a cerut o copie a dosarului medical, în timp ce informaţiile erau date publicităţii, într-o "mediatizare ilegală şi imorală" menită să "impulsioneze campania de vaccinare împotriva virusului gripei porcine". (V. Fotache)

"MĂTUŞA TAMARA"
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis ieri să suspende judecarea cazului "Mătuşa Tamara", în care Adrian Năstase este judecat pentru luare de mită, şi să trimită dosarul la Curtea Constituţională din România (CCR). Verdictul nu mai poate fi atacat cu recurs, potrivit Biroului de presă al instanţei supreme. CCR urmează să se pronunţe asupra celor trei excepţii de neconstituţionalitate invocate ieri de avocatul lui Ioan Melinescu, fostul şef al Oficiului Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor, coinculpat în dosar pentru sustragere sau distrugere de înscrisuri, luare de mită şi divulgare de informaţii, alături de Ristea Priboi, acuzat de complicitate la luare şi dare de mită. (Violeta Fotache)

SOLOMON, LA DNA
Primarul Craiovei, Antonie Solomon, a fost ieri audiat de procurorii anticorupţie într-un nou dosar deschis omului de afaceri Cornel Penescu, pentru terenul şi autorizaţia de construcţie a hipermarketului PIC din Craiova. Edilul a fost audiat după ce în cursul dimineţii procurorii au percheziţionat biroul primarului şi locuinţele acestuia din Craiova şi din Leamna, judeţul Dolj, de unde au ridicat atât înscrisuri care dovedesc provenienţa averii primarului, cât şi documente legate de PIC, de concesionarea gratuită a Stadionului Ion Oblemenco către Clubul Universitatea Craiova, potrivit unui comunicat al Primăriei Craiova. Tot ieri a fost audiat ca făptuitor şi Cornel Penescu, suspectat de dare de mită în acest caz. (V. Fotache)

EXPROPRIERI
Casa de avocatură Boştină şi Asociaţii va încasa 1,25 milioane de lei, fără TVA, de la Compania Naţională de Autostrăzi (CNADNR), pentru serviciile de expropriere a 760 de imobile amplasate pe tronsonul de autostradă Cernavodă-Medgidia. Contractul este finanţat de la bugetul de stat şi este încheiat pentru o perioadă de şase luni. În funcţie de proiect, ar putea fi necesară exproprierea unui număr suplimentar de 100 de imobile, potrivit CNADNR. Tronsonul Cernavodă-Medgidia va costa 224 milioane de euro şi va fi construit de compania franceză Colas şi este programat să fie finalizat în 2011. (Elena Stan)

×
Subiecte în articol: observator