x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

05 Aug 2009   •   00:00
JUDECĂTOR, URMĂRIT
Judecătoarea Elena Turcu, fosta şefă a Secţiei Penal a Tribunalului Dâmboviţa, este urmărită penal. Procu­ro­rii de la Parchetul General i-au adus la cunoştinţă acuzaţiile. Judecătoarea a intrat în atenţia mass-media în 2007, după ce a fost acuzată că a condus sub influenţa băuturilor alcoolice. După ce a fost oprită de un echi­paj al Poliţiei Rutiere Dâmboviţa, ma­gis­trata a refuzat să se supună testului de alcoolemie şi i-a ameninţat pe poliţişti.

ARGEŞ
Un adolescent a ajuns luni noapte la spital după ce arma de vânătoare a tatălui său s-a descărcat accidental. Arma, cu care tatăl băiatului a încercat să omoare o vulpe, s-a descărcat după ce a fost lovită de câinele de vânătoare. Alicele l-au lovit pe băiat în picior, iar tatăl său l-a dus imediat la spital. Bărbatul mai avea încă trei arme acasă, însă le deţinea pe toate cu acte în regulă. Pentru că puşca nu a fost ţinută în condiţii sigure, tatăl băiatului va trebui să răspundă acum în faţa legii. (Elly Cristea)

FOCŞANI
Primăria Focşani a găsit noi metode de a completa bugetul auster pe timp de criză financiară! Astfel, conform unei hotărâri a CL Focşani, taxa pentru încheierea căsătoriilor în week-end între 16:00-19:00 şi în zilele de sărbătoare legală este de 500 RON (5 milioane de lei vechi - n.r.). În aceleaşi zile până la ora 16.00 tariful este de doar 100 RON. Motivaţia primăriei este că locul pentru cununii a fost schimbat la foişorul Teatrului Naţional "Maior Gh. Pastia". Doar că, la acelaşi foişor, cununiile dimineaţă se realizează tot contra a 100 de RON. (Dana Lepădat)

PROIECT
Sudenţii de la forma fără frecvenţă vor fi obligaţi să vină la facultate şi pe perioada anului universitar, nu numai la examene, conform proiectului Codului educaţiei. De asemenea, ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a spus că tinerii de la fără frecvenţă şi de la frecvenţă redusă vor avea obligaţia să studieze un an în plus. Cele două forme de învăţământ pot fi organizate numai în universităţile care au cursurile de zi acreditate pentru specializările respective. (E.M.)

MAPN
Maşina Ministerului Apărării (MApN) implicată ieri într-un accident pe DN1A făcea parte dintr-un convoi care transporta utilaje. La ieşirea din localitatea braşoveană Babarunca maşina a acroşat un autoturism, a lovit câţiva copaci de pe marginea drumului, după care s-a răsturnat într-o râpă. În urma accidentului, au fost rănite trei persoane, toate aflate în maşina militară, iar pentru scoaterea şoferului fiind necesară intervenţia unui echipaj de descarcerare.

DOSARUL RAFO
Una dintre persoanele acuzate de un prejudiciu adus statului de peste 130 de milioane de lei, în dosarul Rafo, a fost prinsă de poliţişti în Bucureşti, la patru ani după ce a fost dată în urmărire. Marius Turică, în vârstă de 31 de ani, a fost depistat de ofiţeri ai Serviciului Urmăriri, din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române. Bărbatul era urmărit la nivel naţional din anul 2005, sustrăgându-se arestării preventive pentru comiterea infracţiunilor de evaziune fiscală, asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni şi spălare de bani.  

MAZĂRE ŞI ANI
Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a constatat că Radu Mazăre a fost în incompatibilitate în perioada 23 aprilie-6 noiembrie 2003, pentru că, pe lângă funcţia de primar, a fost şi administrator al unei firme. "La Cotroceni a fost veselie mare: şeful l-a prins pe Mazăre, în sfârşit, l-au găsit, a fost administrator în 2003 la o societate. S-au repezit ca ulii să-mi caute chiloţii din 2003. Şi slugile de la ANI, slugile lui Băsescu, s-au găsit să dea un comunicat (...) fără ca inspectorii să-mi dea un telefon şi să-mi pună o singură întrebare", a declarat ieri, într-o conferinţă de presă, Mazăre.

×
Subiecte în articol: observator