x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

08 Aug 2009   •   00:00

8 august 2009



PROTEST ÎN SPITAL
Aproximativ 50 de bolnavi de HIV/SIDA au protestat în curtea Spitalului "Victor Babeş" din Capitală. Ei sunt nemulţumiţi că nu şi-au mai primit tratamentul necesar, nemaifiind alocate fonduri pentru achiziţionarea acestuia. Potrivit lui Cristian Roşu, preşedintele Uniunii Naţionale a Organizaţiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA, Ministerul Sănătăţii ar fi trimis o notă informativă personalului sanitar "să tacă din gură" şi să nu protesteze faţă de lipsa de medicamente. (Magda Colgiu)

BEBE MORT SUSPECT
Un bebeluş născut prin cezariană luni, 3 august, la Spitalul Marghita a murit în condiţii suspecte, deşi nota primită la naştere a fost 10. Băieţelul, de 3.050 grame, părea sănătos, însă la o zi de la venirea pe lume, medicii au anunţat părinţii referitor la apariţia unor mici complicaţii apărute la plămânul stâng. Miercuri, copilul a fost transferat de urgenţă la Spitalul Clinic de Obstetrică şi Ginecologie Oradea, unde nou-născutul a intrat în stop cardio-respirator şi la câteva ore a murit. (Teodora Ivan)

ŞOFER OPRIT CU ARMA
Un piteştean a fost oprit de poliţişti abia după ce aceştia au făcut uz de armă. Bărbatul era cercetat penal pentru conducerea unui autoturism cu numere de înmatriculare expirate şi nu a oprit la un filtru rutier organizat pe o stradă din Piteşti. Pe numele tânărului s-a întocmit un nou dosar de cercetare penală pentru aceleaşi infracţiuni, conducerea unui autoturism cu numere de înmatriculare expirate şi fără permis. (Elly Cîrstea)

PERICOL LA PLOIEŞTI

O stradă din Ploieşti a fost ieri izolată pentru câteva ore după ce un şofer a lovit cu maşina o conductă de gaze care s-a fisurat. Strada nu era intens circulată, pentru că se executau lucrări de refacere a carosabilului şi în consecinţă nu au existat blocaje în timpul intervenţiei, potrivit purtătorului de cuvânt al IJP Prahova, Raluca Brezeanu. (Laura Calciu)

DEŢINUŢI ECOLOGIŞTI

Aproape 30 de deţinuţi de la Penitenciarul Bârcea Mare au participat ieri la o acţiune de ecologizare în oraşul Simeria. Potrivit purtătorului de cuvânt al închisorii, Gabriel Vesa, acţiunea a avut drept scop protejarea mediului înconjurător şi menţinerea unui mediu sănătos, dar şi dobândirea unui comportament responsabil din punct de vedere social şi ecologic. Deţinuţii au vârste cuprinse între 23 şi 57 de ani şi au participat voluntar la acţiunea de ecologizare. (Monalise Hihn)

PAGUBE PLOI

Peste 200 de locuinţe din 20 de localităţi au fost afectate de ploile şi vântul din ultimele 24 de ore. Conform IGSU, jumătate dintre aceste locuinţe sunt din Capitală. Apa a mai inundat 35 de hectare de terenuri agricole, două drumuri naţionale, trei drumuri judeţene, comunale şi forestiere, 16 podeţe, din care cinci au fost distruse, 40 de fântâni au fost colmatate, o linie de medie tensiune a fost întreruptă, iar nouă autoturisme au fost avariate din 20 de localităţi de pe raza a nouă judeţe, precum şi a municipiului Bucureşti.

BUZĂU - O cisternă cu combustibil s-a răsturnat pe DN 10

Traficul rutier era blocat vineri după-amiază pe DN 10, în localitatea buzoiană Vipereşti, după ce o cisternă încărcată cu benzină s-a răsturnat. Potrivit căpitanului Gabriela Boiangiu de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Buzău, accidentul a fost semnalat în jurul orei 18.10. Pompierii şi poliţiştii buzoieni au intervenit astfel încât să fie eliminat riscul producerii unei explozii.


×
Subiecte în articol: observator