x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

10 Aug 2009   •   00:00

10 august 2009

UN ACTOR PRĂDAT
Maşina actorului Horaţiu Mălăele a fost spartă la sfârşitul săptămânii, în timp ce era parcată în zona Şoselei Nordului. Oamenii legii au fost sesizaţi de furt de soţia actorului, a afirmat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Christian Ciocan. Hoţii i-au furat actorului un laptop, ce se afla în  maşină într-o geantă lăsată la vedere.

FOLK LA TÂRGU-JIU
Cea de-a opta ediţie a Festivalului Naţional de Folk şi Baladă "Poarta Sărutului" se va desfăşura la Târgu-Jiu, începând de astăzi până miercuri. Concertele vor avea loc la Teatrul de vară al municipiului şi vor reuni cei mai buni folkişti din ţară: Vasile Şeicaru, Ducu Bertzi, Nicu Alifantis, Mircea Baniciu, Mircea Vintilă, Maria Gheorghiu etc. Tot aici va avea loc şi concursul de folk, care-l va avea ca preşedinte de juriu pe Vasile Şeicaru. Viorel Gârbaciu, directorul festivalului, a dedicat manifestarea Tatianei Stepa, decedată în urmă cu trei zile. (Gabriela Mladin)

DISPONIBILIZĂRI
Aproximativ 400 de salariaţi de la Electroputere Craiova vor fi disponibilizaţi începând de astăzi. Persoanele care vor rămâne fără slujbe vor primi între cinci şi nouă salarii compensatorii, în funcţie de vechime, acţiunea de restructurare continuând până la începutul lunii septembrie, potrivit liderilor sindicali. (Mihai Gavrilă)

POLIŢIST RĂNIT GRAV
Un poliţist a fost internat, ieri, în spital, după ce a fost lovit la cap de un tânăr în timpul unui scandal. Poliţistul, adjunct al şefului Postului de Poliţiei Frăsinet (Călăraşi), se afla în patrulare în localitate în noaptea de sâmbătă spre duminică. La un moment dat a văzut câteva persoane care se certau lângă un bar. A încercat să aplaneze conflictul, dar a fost lovit de un tânăr cu un corp contondent. Pentru a-l imobiliza pe recalcitrant, poliţistul a tras un foc de armă în plan vertical.

DROGATĂ LA 200 KM/H
Femeia oprită în trafic de poliţişti după ce a circulat cu peste 200 de km la oră era sub influenţa stupefiantelor. Sâmbătă, poliţiştii au fost sunaţi de soţul femeii, un cetăţean japonez, care a anunţat că aceasta l-a încuiat în casă şi a plecat cu maşina personală, luându-i cu ea şi pe cei trei copii ai cuplului. Mama iresponsabilă, care a fost oprită de poliţişti după ce a fost urmărită prin Capitală, pe A2 şi pe DN 3 Lehliu-Călăraşi, întrucât a ignorat toate semnele oamenilor legii, ar putea fi cercetată şi de Direcţia pentru Protecţia Copilului.  

ACCIDENT MECHEL
Accidentul produs la Mechel Târgovişte a fost cauzat de desprinderea unei bucăţi de var de pe peretele cuptorului. Acestea sunt primele rezultate ale anchetei făcute de ITM la combinat. În cădere, bucata respectivă a lovit pereţii cuptorului, inclusiv uşa de vizitare a instalaţiei, unde se afla unul dintre cei patru muncitori accidentaţi - cel care a suferit arsuri chimice pe 80% din suprafaţa corpului. Patru angajaţi ai combinatului au fost răniţi sâmbătă în urma unui accident de muncă.

LOTO 6/49
Nicio o persoană nu a reuşit să ghicească cele şase numere câştigătoare aseară la Loto 6/49. Numerele extrase au fost 11, 20, 45, 7, 26, 4. La categoria a doua s-au înregistrat 17 câştiguri a câte 18387 RON, iar la a treia 1198 de persoane au de primit câte 391 RON. Numărul extras la Noroc este 4816716.

FLUTUR, JEFUIT
Locuinţa primarului municipiului Botoşani, Cătălin Flutur, a fost spartă, în noaptea de sâmbătă spre duminică. Spargerea a avut loc în timp ce edilul-şef al Botoşaniului se afla în concediu în străinătate. Şeful IJP Botoşani, comisarul-şef Viorel Şerbănoiu, susţine că hoţii, rămaşi deocamdată neidentificaţi, au intrat în casă prin forţarea unei uşi. "La prima vedere, cei care cunosc locuinţa susţin că din casă nu au dispărut lucruri de valoare", a afirmat Şerbănoiu. Primarul Flutur revine astăzi în ţară.


×
Subiecte în articol: observator